PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς: «Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή»


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ.

Επίθεση στην κυβέρνηση που επιβάλλει διαρκώς «εκβιαστικά διλήμματα», ενώ «οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή» εξαπέλυσε και χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με αντικείμενο την οικονομία.
Μετά την οξεία κριτική στο κομματικό ακροατήριο της Πολιτικής Επιτροπής με αφορμή τη χρησιμοποίηση από τον υπουργό Οικονομικών του όρου επιλεκτική χρεοκοπία, ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για τα διλήμματα που, όπως είπε, οδηγούν στη χρεοκοπία.
«Πριν από ένα χρόνο επέβαλαν το δίλημμα: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Τώρα το Μνημόνιο απέτυχε. Και επέβαλαν νέο εκβιασμό: Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία. Και πριν προλάβουν να το ψηφίσουν, οι ίδιοι που εξόρκιζαν έως χθες τη χρεοκοπία, έρχονται και μιλάνε τώρα, για τι νομίζετε; Για επιλεκτική χρεοκοπία τη μια, για στάση πληρωμών την άλλη».
Η επίμαχη αναφορά του Πρωθυπουργού στη γερμανική έκδοση των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» περί ολιγοήμερης στάσης πληρωμών δημιούργησε νέο κύμα επίθεσης από τη Συγγρού κατά της κυβέρνησης αφού, όπως εκτιμούν, λέξεις όπως χρεοκοπία, πτώχευση, στάση πληρωμών και συναφείς εκφράσεις δεν πρέπει καν να εκφέρονται γιατί θα λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο κ. Σαμαράς επιχείρησε άνοιγμα γενικώς στη νεολαία, λέγοντας πως η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ανάπτυξη αφορά ακριβώς τους νέους και το μέλλον τους.
«Αν η χώρα βγει από την κρίση -που εμείς λέμε ότι μπορεί να βγει και θα βγει- εκείνοι που θα επωφεληθούν περισσότερο είναι οι νέοι, αυτοί που σήμερα αρχίζουν τη ζωή τους σε τόσο αντίξοες συνθήκες, σε τόσο αποκαρδιωτικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment