PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σαλβίνι: Δεν πήρα ούτε ένα ρούβλι από τη Ρωσία


Στη διάψευση πως έχει λάβει οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση από τη Ρωσία προχώρησε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

«Έχω ήδη καταθέσει μήνυση στο παρελθόν και θα το ξανακάνω σήμερα, αύριο και μεθαύριο: ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ρούβλι, ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δολάριο, ούτε ένα λίτρο βότκα ως χρηματοδότηση από τη Ρωσία», αναφέρει ο Σαλβίνι σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας BuzzFeed, υπάρχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία στην οποία ένας στενός συνεργάτης του Σαλβίνι και άλλοι πέντε άνδρες ακούγονται να διαπραγματεύονται μια οικονομική συμφωνία με τη Ρωσία. Μάλιστα, η ιστοσελίδα έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συνεργάτη του Σαλβίνι (πρόκειται για τον Τζανλούκα Σαβοΐνι) και υποστηρίζει ότι η συνομιλία ηχογραφήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2018.

Πάντως, ο ιστότοπος παραδέχεται ότι δεν είναι σαφές αν τελικά η συμφωνία υλοποιήθηκε και αν η Λέγκα του Βορρά έλαβε χρηματοδότηση από τη Ρωσία.

“Δεν πήραμε ποτέ ούτε δεκάρα, ούτε ένα ρούβλι. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η Λέγκα δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ρούβλι από τη Ρωσία. Μόνο ένα πράγμα είναι σημαντικό, η αλήθεια. Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά λόγια”, αντέδρασε ο ίδιος ο Σαβοΐνι, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Ο Τζανλούκα Σαβοΐνι είναι σήμερα πρόεδρος της πολιτιστικής ένωσης Λομβαρδίας-Ρωσίας. Είναι παντρεμένος με Ρωσίδα και, σύμφωνα με τα ιταλικά μμε, είναι ο σύνδεσμος του Σαλβίνι με τη Ρωσία και την ηγεσία της.

Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) ζητά να έρθει η υπόθεση στο Ιταλικό κοινοβούλιο ώστε να δοθούν διευκρινίσεις. «Δόθηκαν ρωσικά ρούβλια στη Λέγκα για μια προεκλογική εκστρατεία εναντίον του ευρώ; Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αμέσως», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης του κόμματος Νικολά Τσινγκαρέτι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment