PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Σίμτσακ στο peristerinews.gr: «Τιμή μου να είμαι σε μία από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ελλάδα»


Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του ΓΣ Περιστερίου παραχώρησε αποκλειστικά στο peristerinews.gr ένα από τα κορυφαία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Βασίλης Σίμτσακ, με τον έμπειρο φόργουορντ να χαρακτηρίζει «τιμή» το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία από πέντε κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα.

Αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία αποκτήματα μέσα στη μεταγραφική «καταιγίδα» που έφερε το φετινό καλοκαίρι το Περιστέρι και αποτέλεσε ουσιαστικά το στίγμα της διοίκησης για τους στόχους που έχει για τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος φυσικά για τον Βασίλη Σίμτσακ που έχοντας ένα «βαρύ» βιογραφικό και πολλά «παράσημα» στην Α1 πήρε τη μεγάλη απόφαση να αγωνιστεί στην Α2, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από την κορυφαία κατηγορία.

Τους λόγους για τους οποίους είπε το «ναι» από πολύ νωρίς στην πρόταση των Περιστεριωτών εξήγησε αποκλειστικά στο peristerinews.gr, παραχωρώντας την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης στους «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης».

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε ακόμα για την ιστορία που φέρει το όνομα της ομάδας, για τους οπαδούς και φυσικά για το στόχο που έχουν οι Περιστεριώτες ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στο peristerinews.gr ο Βασίλης Σίμτσακ:

Για την απόφασή του να πει το «ναι» σε μια ομάδα της Α2:
«Είναι μια πάρα πολύ σημαντική αλλαγή για μένα. Το να έρθω στην Α2 και το Περιστέρι είναι καθαρά μια δική μου επιλογή. Οι άνθρωποι της ομάδας και ο προπονητής με πλησίασαν με τέτοιο τρόπο που μου έδειξαν ότι έχουν πολύ σοβαρούς στόχους και ότι έχουν ένα πλάνο για τη φετινή σεζόν στην Α2. Το Περιστέρι είμαι μια ιστορική ομάδα και συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες του ελληνικού μπάσκετ και είναι πραγματικά τιμή μου που είμαι μέλος αυτής της ομάδας».

Για τους λόγους που τελικά επέλεξε το Περιστέρι:
«Πρώτα από όλα το όνομα της ομάδας. Το Περιστέρι, το γεγονός είναι το Περιστέρι, έπαιξε το πιο σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Το να είμαι σε μια ομάδα της Α1, για να λέω ότι απλά είμαι στην Α1, χωρίς οι συνθήκες για να παίξεις μπάσκετ να είναι σωστές δεν μου λέει κάτι. Προτίμησα την ομάδα του Περιστερίου γιατί προσφέρει πραγματικά ό,τι χρειάζεται ένας αθλητής και όπως είπα υπάρχει ένας πολύ σημαντικός στόχος».

Για τη συμβολή της διοίκησης στο να ολοκληρωθεί η συμφωνία:
«Μου είπαν και με έπεισαν ότι οι συνθήκες είναι αντάξιες ομάδες Α1. Θα δουλέψουμε, όπως δουλεύουν ομάδες πρωταθλητισμού. Το Περιστέρι είναι μια ομάδα με πάρα πολύ κόσμο. Ομάδες Α1 δεν παίζουν με τόσο κόσμο. Δεν χρειάστηκε πολύ να το σκεφτώ, κάτι που φαίνεται από το ότι συμφωνήσαμε από την αρχή του καλοκαιριού».

Για τους στόχους της νέας σεζόν:
«Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε, λέγοντας ότι πάμε για μια καλή πορεία και την είσοδό μας στα play-off. Εμένα αυτό, προσωπικά, δεν με αντιπροσωπεύει. Σίγουρα, ο πρωταρχικός στόχος είναι η άνοδος στην Α1 και αυτό θα το πετύχουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία είναι τελικός, δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες και έτσι θα το δούμε όλοι».

Για το χρόνο που απαιτείται ώστε να δέσει η ομάδα:
«Σίγουρα οι μεταγραφές δεν εξασφαλίζουν κάτι. Από το καλοκαίρι φτιάχνουμε την ομάδα και πρέπει στην προετοιμασία να δουλέψουμε αυτά που θέλει ο προπονητής. Πρέπει να βρεθούμε όλοι μεταξύ μας, να είμαστε καλά και να βάζουμε πάνω από όλα την ομάδα. Αν τα κάνουμε όλα αυτά, στο τέλος θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι».

Για το μήνυμα που έχει να στείλει στον κόσμο:
«Αυτό που μπορώ να πω στον κόσμο είναι ότι θα δει μια ομάδα πάρα πολύ ανταγωνιστική και ότι θα παλεύουμε κάθε αγώνα σαν να είναι ένας τελικός. Ελπίζουμε όλοι μαζί στο τέλος να πανηγυρίσουμε το βασικό στόχο της ομάδας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κασελάκης: «Τελικός το παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ»

Peristeri News

Άνετο απόγευμα στην Πάτρα για το Περιστέρι που κρατάει την 3η θέση

Peristeri News

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Leave a Comment