PeristeriNews.gr
Editorial

Σίγουρα δεν αλλάξατε γνώμη στους δύσπιστους


Αφού εμβολιάστηκαν πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί, υφυπουργοί και λοιποί θα θέλαμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

Αρχικά ξεκινάμε από το γεγονός που αναφέραμε και πάλι πριν από αρκετές μέρες (πριν πάρει έκταση) ότι θα ήταν πιο σημαντικό να εμβολιαστούν με τις πρώτες ελάχιστες δόσεις άτομα που έχουν ανάγκη όπως υπέργηροι και υγειονομικοί.

Αντί αυτού είδαμε Υπουργούς και Υφυπουργούς να προχωράνε σε μια ανελέητη πανηγυρική κάλυψη του εμβολιασμού τους στα social media που διαθέτουν προκαλώντας εκνευρισμό μέχρι και στον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως ανέφεραν δημοσιεύματα.

Αφήνοντας στην άκρη όλο αυτό με τους εμβολιασμούς των πολιτικών, Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης, πηγαίνουμε στο μήνυμα που ήθελαν να περάσουν.

Η συμβολική τους κίνηση και δημοσίευση του εμβολιασμού είχε σκοπό την μεταστροφή του δύσπιστου πληθυσμού έναντι των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν ότι είναι αντίθετοι με τα εμβόλια για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ακόμα ότι εμπεριέχεται και τσιπάκι ακούσαμε από τους πιο ακραίους.

Γυρνώντας λοιπόν και πάλι στη συμβολική κίνηση αναρωτιόμαστε, άνθρωποι που η σκέψη και τα πιστεύω τους είναι πέραν της επιστημονικής φαντασίας θα πειστούν να κάνουν εμβόλιο αν δουν να το κάνει πρώτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βασίλης Κικίλιας;

Χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε κανένα θα χρησιμοποιήσουμε το παράδειγμα της θρησκείας στην ανάλογη λογική σκεπτόμενοι ότι αν κάποιο εξέχων πρόσωπο της πολιτικής σκηνής προσκυνήσει για παράδειγμα ένα εικόνισμα, θα οδηγήσει ανθρώπους που δεν πιστεύουν στον αντίθετο δρόμο;

Βάσει της κοινής λογικής λοιπόν που προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε μέσα από ένα ιδιαίτερο παράδειγμα καταλαβαίνουμε ότι ουδέποτε κάποιος πολέμιος του εμβολίου δεν θα το έκανε από τη στιγμή που δεν πιστεύει καν στον κορωνοϊό.

Καταλήγοντας και πάλι στο συμπέρασμα ότι ο απλός πολίτης που το έχει ανάγκη και θέλει να το κάνει δεν περίμενε κανέναν πολιτικό, επικεφαλής της Εκκλησίας ή του Στρατού για να πειστεί για το εμβόλιο.

Όλο αυτό που έγινε δεν ήταν απλά μια ανούσια φιέστα αλλά μια επίδειξη δύναμης έναντι του απλού λαού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment