PeristeriNews.gr
Media

Σήμερα η δίκη του Στ. Ψυχάρη για τα πόθεν έσχες


Για σήμερα έχει προσδιοριστεί, ενώπιον του Ζ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες των οικονομικών ετών 2010 έως και 2014.

Η κατηγορία που καλείται να αντικρούσει ο εκδότης, αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος. Η κατηγορία απαγγέλθηκε σε βάρος του, μετά τη διαβίβαση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Εισαγγελία, του φακέλου των δηλώσεών του, στις οποίες είχε εντοπίσει ανακρίβειες και ελλείψεις.

Ο εκδότης είχε κληθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κλπ, τα οποία ωστόσο δεν παρέδωσε, με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

Η εισαγγελέας που μελέτησε τον φάκελο έκρινε πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος, αλλά μόνο σε βαθμό πλημμελήματος και έτσι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ο εκδότης παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση σε δίκη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment