PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σήμερα δικάζονται οι 74 συλληφθέντες των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη


Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτηρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη.

Άπαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (εννέα και πέντε αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτηρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις.

Εν όψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ’ όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Peristeri News

Κρατήθηκε 69 ημέρες στη φυλακή λόγω… συνωνυμίας

Peristeri News

Leave a Comment