PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σήμερα αρχίζει η δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ


Αρχίζει, στο Κάιρο, η πολυαναμενόμενη από τους πολίτες της χώρας δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.

Σήμερα αρχίζει, στο Κάιρο, η πολυαναμενόμενη από τους πολίτες της χώρας δίκη του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Ο Μουμπάρακ κατηγορείται για διαφθορά και κυρίως για τις δολοφονίες εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης.

Αν και η κατάσταση της υγείας του 83χρονου Μουμπάρακ είναι επιβαρυμένη, ο πρώην πρόεδρος θα μεταφερθεί στο Κάιρο για τη δίκη, με ελικόπτερο από το νοσοκομείο στο Σαρμ ελ Σέιχ, όπου νοσηλεύεται.

Στο εδώλιο θα καθίσουν και οι δύο γιοι του, καθώς επίσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ Αλ Άντλι και έξι πρώην υφιστάμενοί του αναμένεται επίσης να προσαχθούν σε δίκη την ίδια μέρα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, με 3.000 στρατιώτες και αστυνομικούς να βρίσκονται περιμετρικά της σχολής της αστυνομίας, όπου θα διεξαχθεί η δίκη. Τουλάχιστον 600 άνθρωποι εκτιμάται ότι θα βρίσκονται εκεί για να παρακολουθήσουν τη δίκη του Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Χ.Μουμπάρακ και οι γιοι του κατηγορούνται για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, που εξανάγκασε τον Μουμπάρακ να παραιτηθεί.

Η μεγαλύτερη κατηγορία που τους βαραίνει είναι ότι διέταξαν τις δολοφονίες αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Τουλάχιστον 846 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 6.000 τραυματίστηκαν από την καταστολή, σύμφωνα με εξεταστική επιτροπή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment