PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια


Σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχώρησαν τα μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω”.

Σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχώρησαν τα μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω”.

Από την επιτροπή αγώνα της περιοχής του Ωρωπού, ο Στρατής Λουπάτατζης, ο οποίος παραβρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων των Αφιδνών, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «δεν διαπραγματευόμαστε για μείωση του αντιτίμου των διοδίων. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν τη λογική της προπληρωμής. Πληρώνουμε τους φόρους στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας για να γίνουν τα έργα, δεν θα προπληρώνουμε και τα διόδια».

Από την πλευρά του, το μέλος του κινήματος «Πολίτες της Δυτικής Αθήνας» Δημήτριος Ντάβος, που βρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού στη Φυλής, είπε ότι «δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα διόδια, αλλά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι καταχρηστικές και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα».

Αναφερόμενος στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια στην Αττική οδό σημείωσε ότι «αυτή συμμετείχε μ’ ένα μικρό ποσοστό στην κατασκευή της και με την σύμβαση παραχώρησης που έχει γίνει και τις συνεχείς αυξήσεις, θα βγάλει τρελά κέρδη.

Εξάλλου, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι αντιτίθενται στην καταβολή διοδίων, συγκεντρώθηκαν στις 3 μμ, με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

«Η συγκλονιστική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση δείχνει ότι είμαστε ένα πλατύ κίνημα πολιτών που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Νούλας, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών που συγκεντρώθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων.

Ελεύθερη ήταν και η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος. Όπως ανέφερε το μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης Νομού Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, υπάρχει μία πρωτοφανής υποστήριξη των πολιτών στο κίνημα κατά της καταβολής διοδίων.

Xθες, μέλη του “κινήματος” με συντονισμένες ενέργειες σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ αλλά και σε λεωφορεία και τρόλεϊ τοποθέτησαν κόλλα στα ακυρωτικά μηχανήματα, προκειμένου αυτά να μπλοκαριστούν και να μη γίνεται η ακύρωση των εισιτηρίων.

Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει “ταυτότητα ανομίας”, δηλώνει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή το “κίνημα” πολιτών που δεν πληρώνει σε διόδια και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ξεκαθαρίζει πως προέχει “η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή”, ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως τονίζει, “ξεβολεύουν κάποιους”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment