PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σάμος: Εκτεταμένα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών


Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών της Σάμου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στο καταυλισμό μεταναστών της Σάμου, ενώ ξέσπασε και φωτιά εντός του χώρου όπου διαμένουν πάνω από 5.700 άτομα.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά και άνδρες της αστυνομίας που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την τάξη στον καταυλισμό.

Άμεση αποσυμφόρηση ζητούν οι αρχές μετά τη φωτιά

Σε κατάσταση απελπισίας βρίσκονται οι κάτοικοι στη Σάμο μετά και τα χθεσινά γεγονότα και τη φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) που ξεκίνησε έπειτα από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτικών ομάδων, ενώ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης παρομοίασε την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο «σε μικρογραφία του τι συμβαίνει στη Συρία».

Ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού κάηκε ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη. Πολλοί δε από αυτούς κοιμήθηκαν σε διάφορα μέρη της παραλιακής οδού της Σάμου, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη, φοβούμενοι να επιστρέψουν στο ΚΥΤ, ενώ και οι σκηνές τους είχαν καταστραφεί από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, νωρίς σήμερα το πρωί έφθασαν στο νησί αστυνομικές δυνάμεις από Αθήνα, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές υπηρεσίες.

«Πρόκειται για μια πόλη 7.000 κατοίκων που φιλοξενεί άνω των 6.000 μέσα στον ιστό της πόλης. Η αναταραχή ξεκίνησε μέσα στην πόλη μεταξύ δύο εθνοτήτων με τρεις τραυματίες και μεταφέρθηκε μέσα στο ΚΥΤ, όπου υπήρξαν σε δύο σημεία εστίες πυρκαγιάς» ανέφερε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μιλώντας στο OPEN.

Και περιγράφοντας την κατάσταση ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «όλοι οι ένοικοι του ΚΥΤ μετέβησαν στην παραλιακή λεωφόρο, οι κάτοικοι ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αίματα στο δρόμο… Μια πόλη σε μικρογραφία του τι συμβαίνει στη Συρία. Γίνονται συμβάντα καθημερινώς, αλλά αυτό το γεγονός θα έχει πολλές επιπτώσεις γιατί ήδη οι αρχές της πόλης είναι ξεσηκωμένες. Η κατάσταση στο Βόρειο Αιγαίο είναι τραγική, η κυβέρνηση πρέπει να επιληφθεί του θέματος».

Χθες αργά το βράδυ σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Σάμου τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διέμεναν μέχρι χθες το βράδυ, σε υποδομές για 650 φιλοξενουμένους, περί τα 5.700 άτομα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment