PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Ρ. Δούρου: Να μην ξαναπερπατήσουμε στους ίδιους δρόμους


«Έχουμε υποχρέωση να μην ξαναπερπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που δίνουμε ραντεβού το καλοκαίρι με τις φωτιές και το χειμώνα με τις πλημμύρες» δήλωσε, σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη διαφορετικού σχεδιασμού στο σύνολο της πληγείσας από τη φωτιά περιοχής, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως υπογράμμισε μετά την έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων, «αυτές τις στιγμές, με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας, δεν έχουμε απλά τη σκέψη μας δίπλα τους, αλλά προχωρούμε με σοβαρή δράση και πρωτοβουλίες. Με αίσθηση καθήκοντος, όλοι υπουργοί, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, προχωράμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης» τόνισε.

Από την πλευρά του, για «τεράστια κρίση» έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος επέμεινε πως η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη, καθώς η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μάλιστα, όπως είπε, από τη στιγμή που μύρισε τη φωτιά, το σπίτι του παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο κ. Ψινάκης υπογράμμισε πως προέχει να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι, αλλά και να αναγνωριστούν οι σοροί των θυμάτων. Ερωτηθείς για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε πως αυτή η εντολή δίνεται από την πυροσβεστική, ωστόσο υπογράμμισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment