PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρύθμιση χρεών για επαγγελματίες σε πέντε δόσεις


To υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε σήμερα τροπολογία στο νομοσχέδιο του, που βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, σύμφωνα με την οποία ρυθμίζονται σε πέντε μήνες τα χρεωστικά υπόλοιπα ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών τα οποία προέκυψαν από την εκκαθάριση των οφειλών τους για το έτος 2019.

Η καταβολή των 5 μηνιαίων δόσεων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2021 και αφορά 800.349 ασφαλισμένους για τους οποίους προέκυψε μέσο χρεωστικό υπόλοιπο 1.355,61 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών μερίδων κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της πολύπλοκης και γραφειοκρατικής διαδικασίας υπολογισμού και είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών για 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους που εισήγαγε ο νόμος 4387/2016 (νόμος ΣΥΡΙΖΑ) και μετέτρεψε το ασφαλιστικό σύστημα σε φορολογικό.

Από 1/1/2020 1,5 εκ. ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες επιλέγουν με απόλυτη ελευθερία στην αρχή κάθε έτους την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν με βάση την οικονομική τους δυνατότητα όπως προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος (ν.4670/2020).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment