PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρύθμιση για τη φοροδιαφυγή


Ως δαπάνες των επιχειρήσεων θα αναγνωρίζονται εφεξής από το υπουργείο Οικονομικών οι συναλλαγές με τα μη συνεργάσιμα κράτη.

Ως δαπάνες των επιχειρήσεων θα αναγνωρίζονται εφεξής από το υπουργείο Οικονομικών οι συναλλαγές με τα μη συνεργάσιμα κράτη, εφόσον οι συναλλαγές αυτές είναι πραγματικές και συνήθεις και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών, εισοδημάτων ή κεφαλαίων στη μη συνεργάσιμη χώρα με σκοπό τη φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή.

Αυτό θα θεσπισθεί με διάταξη νόμου, που θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, ικανοποιώντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα αιτήματα επιχειρήσεων και ιδιαίτερα εκείνων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα, επίσης, με τη διάταξη του νόμου, το βάρος της απόδειξης για τις συναλλαγές θα φέρει η επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι η υπουργική απόφαση (ΔΟΣΑ 1150236ΕΞ2010/9.11.2010 ΑΥΟ), με την οποία καθορίστηκαν τα μη συνεργάσιμα κράτη για το 2010 (π.χ. Σκόπια), έχει εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Ο κατάλογος των μη συνεργάσιμων κρατών έχει καθοριστεί με βάση τα κριτήρια του ΟΟΣΑ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment