PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Ορκίστηκε για τέταρτη θητεία ο Πούτιν


Πρόεδρος της Ρωσίας για τέταρτη θητεία, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2024, ορκίστηκε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Κρεμλίνο. «Θεωρώ καθήκον μου και το νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και για το μέλλον της» δήλωσε αφού ορκίσθηκε στο Σύνταγμα της χώρας.

«Έχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι στον καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την τελετή της ορκωμοσίας. «Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας», διαβεβαίωσε προσθέτοντας πως «όλη η ομορφιά μας και όλη η δύναμή μας βρίσκεται στην πολιτιστική αυθεντικότητα και στην ενότητά μας».

Ο Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη τον Μάρτιο με ποσοστό 76,7% των ψήφων, το μεγαλύτερο ποσοστό αφότου ανέλαβε την εξουσία, βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας από το 2000 ως αρχηγός του κράτους ή της κυβέρνησης. Οι αρχές είχαν απαγορεύσει στον κυριότερο αντίπαλό του, τον Αλεξέι Ναβάλνι, να συμμετάσχει στις εκλογές του Μαρτίου.

Το Σάββατο ο Ναβάλνι και εκατοντάδες υποστηρικτές του τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία ενώ διαδήλωναν κατά της νέας θητείας του Πούτιν με το σύνθημα: «Ο Πούτιν δεν είναι ο τσάρος μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment