PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Αποφυλακίσθηκε ο αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι


Ο Ρώσος μπλόγκερ και πολέμιος του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, αποφυλακίσθηκε σήμερα έπειτα από ενάμιση μήνα στις φυλακές, έχοντας εκτίσει δύο συνεχόμενες καταδίκες για την οργάνωση διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης και της διαφθοράς το περασμένο έτος.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Ναβάλνι εξήλθε από τη φυλακή στις 06.20 ώρα Ελλάδος.

Ο 42 χρονος Ναβάλνι είχε καταδικασθεί στις 28 Αυγούστου σε φυλάκιση 30 ημερών για τη διοργάνωση μιας κηρυχθείσας παράνομης διαδήλωσης τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε ζητήσει από τους ψηφοφόρους να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου.

Τότε, ο χαρισματικός αντιφρονών και μπλόγκερ είχε κατηγορήσει τις αρχές πως τον καταδίκασαν προκειμένου να τον εμποδίσουν να διαδηλώσει στις 9 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Παρά τη φυλάκισή του, χιλιάδες κόσμου είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμά του και διαδήλωσε εκείνην την ημέρα, προκαλώντας την στυγνή επέμβαση της αστυνομίας, που προέβη σε δεκάδες συλλήψεις.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, άμα τη αποφυλακίσει του, ο Ναβάλνι συνελήφθη εκ νέου και καταδικάσθηκε σε 20ήμερη κράτηση για το κάλεσμά του σε νέα διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που προβλέπει αύξηση κατά 5 χρόνια των ορίων συνταξιοδότησης και η οποία τελικά υπογράφηκε στις 5 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment