PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρουμανία: Νέες διαδηλώσεις κατά της «διεφθαρμένης κυβέρνησης»


Χιλιάδες Ρουμάνοι συμμετείχαν και πάλι χθες σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που πραγματοποιήθηκαν σ’ όλη τη χώρα, μια ημέρα αφότου τουλάχιστον 450 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις, επικριτή της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, να επικρίνει ως βάναυση την αντίδραση της αστυνομίας.

Οι οργανωτές της διαμαρτυρίας ζητούσαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί εξαιτίας πρόσφατης νομοθεσίας και μέτρων για τα οποία λένε πως είναι κομμένα και ραμμένα για την προώθηση των συμφερόντων διεφθαρμένων πολιτικών. Οι διαδηλωτές ζήτησαν επίσης να διωχθούν οι δράστες των βιαιοτήτων της προηγούμενης νύκτας.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά. Περίπου 25.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, 10.000 συγκεντρώθηκαν στο Ιάσιο, 8.000 στην Τιμισοάρα και 5.000 στο Σιμπίου, ενώ μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις σ’ όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax, 452 άνθρωποι, ανάμεσά τους 35 αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε βίαια επεισόδια στη διάρκεια διαδηλώσεων.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment