PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ρουβίκωνας: Εισβολή στο πολιτικό γραφείο του Β. Κικίλια


Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο Κολωνάκι πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα στο μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα μέλη της συλλογικότητας, τέσσερα τον αριθμό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.

Το πολιτικό γραφείο του Βασίλη Κικίλια βρίσκεται στο Κολωνάκι, στην οδό Κριεζώτου.

Η αστυνομία έκανε μια προσαγωγή.

«Δεν τρομοκρατούμαι»

Ο Βασίλης Κικίλιας λίγα λεπτά μετά την παρέμβαση με tweet του ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι κινήσεις δεν τον τρομοκρατούν.

«Προς τους άνανδρους ρουβίκωνες που εισέβαλαν με βία στο πολιτικό μου γραφείο και εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν τους εργαζόμενους: ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ. Στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον 1 από τους 4, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία» έγραψε ο υπουργός Υγείας στο twitter.

 

Σε ανακοίνωσή τους, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Κανείς δε θα περίμενε από κάποια κυβέρνηση, πόσο μάλλον μία δεξιά που εκπροσωπεί την «ελίτ» της κοινωνίας, να σώσει ζωές απλών ανθρώπων στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τις δομές υγείας που παραπαίουν.

»Αντ’ αυτού, δυστυχώς, είναι αυτονόητη η απάνθρωπη στάση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος κλείνει μάτια και αυτιά μπροστά στα πιο ουσιαστικά προβλήματα του τομέα της υγείας, όπως μικρά παιδιά που η ζωή τους απειλείται άμεσα, καρκινοπαθείς που δεν παίρνουν τα φάρμακά τους έγκαιρα και τη μη παροχή πρόσβασης στην υγεία σε μετανάστες και πρόσφυγες. Παράλληλα, πλασάρει μια πολιτική ατζέντα που θέλει τη βίαιη κρατικοποίηση του συλλογικού-αλληλέγγυου θεσμού του ΚΕΘΕΑ, θέτοντας τον ευάλωτο σε πολιτικά παιχνίδια και συμφέροντα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment