PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ρουβίκωνας: Εισβολή με λοστούς και μπογιές στα γραφεία της Athens Voice


Στόχος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης η εφημερίδα Athens Voice, επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Ομάδα 10-15 μελών της, μπήκε στο κτήριο κι έφθασε στα γραφεία της, όπου πέταξε μπογιές, ενώ και με λοστούς προκάλεσε ζημιές στον χώρο.

Η επίθεση συνδέεται με ανάρτηση-σχόλιο της εφημερίδας σχετικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου 50χρονης αποκλειστικής νοσοκόμας από την Αρμενία το πρωί του Σαββάτου, όταν η γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο.

Σε σημερινή ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας εξηγεί γιατί προχώρησε στην ενέργεια αυτή και καταλήγει: «Δε θα ανεχτούμε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να κιβδηλώνει το θάνατο μιας γυναίκας με “κυνικά αστειάκια”… Όσο η χυδαιότητά σας θα αποτυπώνεται στις σελίδες των περιοδικών σας, θα μας βρίσκετε μπροστά σας».

Υπενθυμίζεται πως για ίδια υπόθεση ο Ρουβίκωνας έκανε χθες «παρέμβαση» και στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν καμιά θέση στη Δημοκρατία μας, ούτε φυσικά μπορούν να δικαιολογηθούν από οποιαδήποτε χυδαιότητα», ανέφερε η ανακοίνωση.

Την επίθεση Ρουβίκωνα σχολίασε η Νέα Δημοκρατία

«Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας στην Athens Voice.

«Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του κόμματος, που κάνει λόγο για «επίθεση στη Δημοκρατία».

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ μίλησε για «πλήγμα στην ελευθερία της ενημέρωσης» και καταδίκασε «απερίφραστα» την επίθεση. «Η απαράδεκτη και καταδικαστέα ανάρτηση του μέσου δεν δίνει σε κανέναν όμως το δικαίωμα για άνομες πράξεις βίας. Ο Ρουβίκωνας με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του» επισήμανε.

Με τη σειρά του, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολίασε: «Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο – τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι. Κουράγιο παιδιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment