PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Ρομποτικοί πυροσβέστες σε επικίνδυνες αποστολές


Πυροσβεστικά ρομπότ που προορίζονται να βοηθούν ή ακόμη και να αντικαθιστούν πλήρως πυροσβέστες σε εξαιρετικά επικίνδυνα και εχθρικά περιβάλλοντα αναπτύσσουν η Milrem Robotics και η InnoVfoam.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος αυτού συνδυάζονται το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) της Multiscope Rescue της Milrem Robotics και τα πυροσβεστικά συστήματα της InnoVfoam- και ειδικότερα συστήματα αφρού και παρατήρησης/ παρακολούθησης πυρκαγιάς.

Τα πυροσβεστικά ρομπότ ελέγχονται εξ αποστάσεως από πυροσβέστες που παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ παράλληλα λαμβάνουν πλήρη εικόνα της περιοχής επιχειρήσεων μέσω σειράς καμερών- θερμικών και υπερύθρων- και αισθητήρων στο ρομπότ που επιτρέπουν επίσης τον εντοπισμό διαρροών αερίων ή χημικών.

Τα συστήματα παρακολούθησης πυρκαγιάς μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το UGV χάρη σε ξεχωριστές κάμερες στο ρομπότ, επιτρέποντας στο όχημα να αλλάζει θέση ενώ παράλληλα διατηρείται η ολοκληρωμένη εικόνα της πυρκαγιάς. Επίσης, το όχημα μπορεί να ενισχυθεί με επιπλέον συστήματα πρόληψης και καταστολής, καθώς και αυτόνομες λειτουργίες.

«Επιπρόσθετα σε φωτιές σε αστικά περιβάλλοντα, υπάρχουν μεγάλης κλίμακας δασικές και υπαίθριες φωτιές κάθε χρόνο που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον, τις ζωές των κατοίκων και ιδιαίτερα τους πυροσβέστες. Τα συστήματα που αναπτύσσουμε με την InnoVfoam μπορούν να μετριάσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και να βοηθήσουν στον ταχύτερο περιορισμό των πυρκαγιών» είπε ο Κούλνταρ Βάαρσι, διευθύνων σύμβουλος της Milrem Robotics.

To Multiscope Rescue έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου μέχρι 1.200 κιλών και έλξης που αντιστοιχεί σε δύναμη 21.000 Ν, κάτι που επιτρέπει τον εξοπλισμό του με διάφορα είδη/ φορτία πυροσβεστικού εξοπλισμού- όπως δεξαμενές με νερό ή αφρό, αλλά και συνδεδεμένα drones για καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου. Ακόμη, πυροσβεστικά ρομπότ τέτοιου είδους μπορούν να μεταφέρουν βαριές μάνικες σε δυσπρόσιτους χώρους και να εισέρχονται σε κτίρια όπου θα ήταν αδύνατον με βαρύτερα οχήματα- ή θα υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πυροσβεστών. Σε περιπτώσεις δασικών ή υπαίθριων πυρκαγιών, οι ρομποτικοί πυροσβέστες μπορούν να ρίχνονται από αέρος, για να περιορίζουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μετά από σχεδόν δύο ώρες επανήλθαν facebook και instagram

Peristeri News

Προβλήματα με Facebook και Instagram – Οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν

Peristeri News

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Leave a Comment