PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Για τη διαχείριση των αποβλήτων


Ο νομότυπος αλλά όχι νόμιμος τρόπος υλοποίησης της Γ’ φάσης δημιουργίας νέας χωματερής (ΧΥΤΑ) στη Φυλή, δεν αποτελεί απλά ένδειξη προχειρότητας και έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής και την αποκεντρωμένη διαχείριση, αλλά πρόκληση και αδιαφορία για τους πολίτες και το περιβάλλον. Αποτελεί προαναγγελία θανάτου της Δυτικής Αττικής, η οποία υποδέχεται το 90% του συνόλου των σκουπιδιών της Αττικής κάθε χρόνο, υποβιβάζοντας την, σε εργοστάσιο (ΕΜΑΚ) επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, με υψηλό κόστος διαχείρισης και απειροελάχιστα αποτελέσματα στην ανακύκλωση και στην ανάκτηση υλικών, της τάξης του 5%, ο οποίος παράλληλα αποτελεί και τον μοναδικό στην Ελλάδα, αποτεφρωτήρας επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων.

Η εγκατάσταση αυτή διασπείρει δυσοσμία και αέριους ρύπους, ρυπαίνει τα εδάφη, τα επιφανειακά και τα υπόγεια νερά, «παράγει» δυσανάλογα υψηλά ποσοστά δερματικών, αναπνευστικών και καρκινικών παθήσεων. Αυτή την εγκατάσταση θέλουν να διατηρήσουν
σε λειτουργία και να τη μεγαλώσουν, επεκτείνοντας τη δυναμικότητα του ΕΜΑΚ και «φορτώνοντάς» τη με μια νέα χωματερή, με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
Γίνεται ! Να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγειά μας.
Γίνεται! Να τους εμποδίσουμε.

Ως πολίτες του Περιστερίου, ζητάμε άμεσα να απομακρυνθεί από το Άλσος Περιστερίου ο επικίνδυνος και ρυπογόνος ΣΜΑ (αθώα …”λειοτεμαχιστής” για τη Διοίκηση Παχατουρίδη). Έγκριτοι επιστήμονες της υγείας έχουν παρουσιάσει στοιχεία τα οποία
αποδεικνύουν ότι κινδυνεύει άμεσα η υγεία των περιοίκων καθώς στη “χαβούζα” μπορούν να αποτεθούν επικίνδυνα υλικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πόλη. Το πρόβλημα επιτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με την αφόρητη δυσοσμία. Στην καρδιά της πόλης, στο Άλσος της ψυχαγωγίας ή της φτηνής διασκέδασης, στον καθημερινό περίπατο, καιροφυλακτεί ο ΣΜΑ δίπλα σε σχολεία, στο 13ο Γυμνάσιο, το 9ο ΓΕΛ και πολλά Δημοτικά. Υπονομεύοντας τη ζωή των παιδιών μας.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ

Ζούτσος Νίκος
Υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment