PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ρητή εντολή προς τους διοικητές των νοσοκομείων


Από τον Ανδρέα Λοβέρδο: “Μειώστε τις δαπάνες”

Τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά τις δαπάνες και τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκρουσε ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής.

Ο υπουργός στην ουσία τα “έψαλε” στους διοικητές των νοσοκομείων λέγοντάς τους ότι “δεν είστε διαχειριστές πλεονασματικών προϋπολογισμών”. “Κάντε καλούς λογαριασμούς καθώς οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν για τις εφημερίες και τις προμήθειες».

Στο εξής, τόνισε ο κ. Λοβέρδος, θα υπάρχει εποπτεία στους διοικητές τους οποίους κάλεσε να βγάλουν έξω από τα χειρουργεία όλους για όσους έχουν ενδείξεις ότι ζητούν επιπλέον υλικά ή μοσχεύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγία Ολγα μιλώντας για τις προμήθειες αγγειακών μοσχευμάτων στο Νοσοκομείο του είπε ότι υπάρχουν τέσσερις εταιρείες που υπερτιμολογούν τα προϊόντα σε συνεργασία με γιατρούς, οι οποίοι ζητούν έως και 30 αγγειακά μοσχεύματα για να χρησιμοποιήσουν τελικώς μόνο ένα.

Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές των νοσοκομείων καλώντας τους να επιβάλλουν το νόμο λέγοντάς τους ότι δεν χρειάζονται αποδείξεις αλλά ενδείξεις για να απομακρυνθούν σε πρώτη φάση όσοι υπερσυνταγογραφούν ή παραγγέλνουν μεγάλες ποσότητες αναλώσιμων υλικών. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Υγείας Α. Λοβέρδου, που επεκτείνει το διορισμό ορκωτών λογιστών πέρα από τα τρία μεγάλα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου «Ευαγγελισμός», «Κρατικό Νίκαιας» και «Αττικό» και σε άλλα τριάντα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υπουργός Υγείας ήταν σαφής προς τους διοικητές λέγοντάς τους ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε χρέος στο 2011 και επισήμανε ότι είναι δική μας ευθύνη να κάνουμε οικονομία και όχι να περιμένουμε τους αυστηρούς ελέγχους της τρόικας η οποία θα εστιάσει τους προσεχείς μήνες στα οικονομικά των νοσοκομείων.

Ο κ. Λοβέρδος έθεσε προς τους διοικητές επτά βασικούς στόχους για τους επόμενους μήνες μεταξύ των οποίων είναι να καταγραφούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα νοσοκομεία, να καταθέσουν ολοκληρωμένους προϋπολογισμούς για το 2011, να εξοφλήσουν τους προμηθευτές για τα έτη 2005-2006 να επιταχύνουν τις προσλήψεις και να αρχίσουν να εισπράττουν χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Από την πλευρά τους οι διοικητές ορισμένων νοσοκομείων και υγειονομικών περιφερειών είπαν ότι έχουν καταφέρει να μειώσουν τις δαπάνες κατά 10% έως 30% , ποσοστά για τα οποία το υπουργείο Υγείας διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις έως ότου αυτό φανεί στα απολογιστικά στοιχεία που θα καταθέσουν τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment