PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ραδιενεργό ιώδιο στον ωκεανό


Η εταιρεία TEPCO ανακοίνωσε σήμερα ότι ανίχνευσε επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο στο θαλασσινό νερό.

Η εταιρεία TEPCO ανακοίνωσε σήμερα ότι ανίχνευσε επίπεδα ραδιενεργού ιωδίου 7,5 εκατομμύρια φορές υψηλότερα από το νόμιμο όριο στο θαλασσινό νερό, κοντά στην τσιμεντένια τάφρο, που έχει υποστεί ρωγμή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Το Σάββατο, η TEPCO, η οποία εκμεταλλεύεται το σταθμό και προσπαθεί να τον θέσει υπό έλεγχο μετά την καταστροφή της 11ης Μαρτίου, διαπίστωσε ότι μολυσμένο νερό διαρρέει απ’ ευθείας στη θάλασσα από τάφρο κοντά στον αντιδραστήρα αριθμός 2.

Το επίπεδο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό, που μετρήθηκε το Σάββατο, ήταν 480.000 φορές υψηλότερο από το νόμιμο όριο στο νερό κοντά στον αντιδραστήρα 1, ενώ ήταν 380.000 φορές υψηλότερο κοντά στον αντιδραστήρα 3 και 350.000 φορές κοντά στον αντιδραστήρα 4, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji Press.

Στην Ιαπωνία, το νόμιμο όριο του ραδιενεργού ιωδίου στο θαλασσινό νερό είναι 0,04 μπεκερέλ ιωδίου-131 ανά κυβικό εκατοστό.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να τεθεί υπό έλεγχο η διαροή. Οι εργάτες άρχισαν να βάζουν μπογιά στο νερό για να εντοπίσουν άλλες πιθανές διαρροές από το σταθμό.

Η εταιρεία άρχισε να ρίχνει νερό με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό για να κάνει χώρο για το ακόμη πιο μολυσμένο νερό που τώρα διαρρέει στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment