PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ραγκούσης: «Πρότεινα διάλογο, αποφάσισαν απεργία»


Δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών ενημερώνοντας τον ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε στη διαδικασία συγκέντρωσης και επεξεργασίας των προτάσεων των ενδιαφερόμενων φορέων» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Γιάννης Ραγκούσης ενημερώνοντας τον ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

«Είμαστε έτοιμοι και σύντομα θα κάνουμε οργανωμένο διάλογο με όλους» πρόσθεσε ο υπουργός, χωρίς όμως να δώσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα παρουσιάσει τις προτάσεις του.

Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο, κάλεσε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να καταθέσουν τις δικές τους και επιτέθηκε στους ιδιοκτήτες ταξί διότι προχώρησαν σε κλείσιμο αεροδρομίων, δρόμων, λιμανιών και αρχαιολογικών χώρων «τη στιγμή που δεν έχουν ακούσει ποιες είναι οι προτάσεις μας», καθώς και την αξιωματική αντιπολίτευση «η οποία στηρίζοντας την τακτική του εκβιασμού, ζητάει να μην εφαρμοστεί ένας νόμος που το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε».

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι «δική μας ευθύνη είναι να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και όχι να υποκύψουμε», κατηγόρησε τους ιδιοκτήτες ταξί ότι «επιχείρησαν να πλήξουν καίρια την τουριστική οικονομία, επιχειρώντας να εκβιάσουν την κυβέρνηση» και σημείωσε ότι «όλοι οι παράγοντες του τουρισμού μου ζητούν να μην κάνω πίσω στο άνοιγμα των ταξί».

Τέλος, σε σχέση με όσα γραφτεί για το Προεδρικό Διάταγμα του προκατόχου του κ. Δημήτρη Ρέππα, ο κ. Ραγκούσης είπε: «Δεν θα υπήρχε διάταγμα Ρέππα, αλλά διάταγμα Ραγκούση. Αυτό θα έφερε για πάντα τη δική μου υπογραφή.

Όπως εκείνος δεν με πίεσε να υπογράψω το ΠΔ για τα ταξί, έτσι κι εγώ δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να εφαρμόσει την πρότασή μου για το μισθολόγιο, ή το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Ν.3919 αποτελεί βασική κυβερνητική πολιτική και μας δεσμεύει όλους».

Τι είπαν οι βουλευτές

Χρονοδιάγραμμα διαλόγου ζήτησε από τον υπουργό Υποδομών ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ενώ ο βουλευτής Σερρών Μιχάλης Τσελέπης έκανε λόγο για δυο μέτρα και δυο σταθμά από την πλευρά της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ενώ ορίζονται πληθυσμιακά κριτήρια για τα επαγγέλματα των φαρμακοποιών και συμβολαιογράφων δεν συμβαίνει το ίδιο με τους αυτοκινητιστές. Μάλιστα έψεξε τον κ. Ραγκούση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Έπρεπε να προλάβεις την πυροδότηση ακραίων αντιδράσεων».

Αποκορύφωμα του μέχρι στιγμής διαλόγου του υπουργού Υποδομών με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν η μομφή της βουλευτού Φθιώτιδας κ. Τόνιας Αντωνίου η οποία είπε ότι: «Έχεις κάνει δηλώσεις υπέρ της αυτορρύθμισης της αγοράς».

«Εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια δήλωση. Λες ό,τι λέει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος» απάντησε ο υπουργός.

«Απελευθέρωση χωρίς κανόνες και κριτήρια είναι ζούγκλα» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Κουσελάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίθουσα του ΚΤΕ Μεταφορών είναι κατάμεστη από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment