PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου


Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία αναμένεται να καταθέσει μεθαύριο, Τετάρτη, στον εισαγγελέα πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες της περί σεξουαλικής παρενόχλησης από υψηλόβαθμό παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο εισαγγελέας, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, αφού μελέτησε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκινά άμεσα τη διερεύνηση της υπόθεσης με πρώτο μάρτυρα την Σοφία Μπεκατώρου.

«Η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου σε ανάρτησή της μετά τις καταγγελίες που έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στον αθλητικό κόσμο.

«Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!», πρόσθεσε.

«Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα. Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό», κατέληξε.

Στο μεταξύ το γραφείο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ολυμπιονίκης «δεν επιθυμεί να συνεχισθεί η εκπροσώπησή της από τη νομική ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου».

Παράλληλα, σε λίγη ώρα την «χρυσή» Ολυμπιονίκη υποδέχεται στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Να σημειωθεί ότι οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έχουν προκαλέσει σειρά παραιτήσεων στον αθλητικό χώρο αλλά και νέες καταγγελίες από αθλήτριες για σεξουαλική κακοποίηση, με τελευταία την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη η οποία μίλησε στην δημόσια τηλεόραση. Όπως αποκάλυψε, δέχθηκε ανήθικη πρόταση λίγο μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα, από στέλεχος του αθλητισμού. Προηγήθηκαν η Ραμπέα Ιατρίδου και η Μαρίνα Ψυχογιού.

Η πράξη της Σοφίας Μπεκατώρου ήταν μια «πράξη γενναιότητας και θάρρους», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Έσπασε την σιωπή της και αποτέλεσε για άλλη μία φορά πρότυπο για όλες και όλους μας», πρόσθεσε ο Χρήστος Ταραντίλης αναφέροντας πως η κυβέρνηση, αν και έχει κάνει αρκετά στο θέμα της σεξουαλικής βίας, μπορεί να κάνει και άλλα. «Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν ανακοινώσεις», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καθαρίσει αυτόν τον χώρο. «Ο χώρος της Ομοσπονδίας χρειάζεται καθαρό οξυγόνο», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. ‘«Ήρθε η ώρα να βάλουμε το μαχαίρι βαθιά, να υπάρξει ανανέωση, να μπει φρέσκος αέρας σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά με νόμο θα υπάρχει εκπρόσωπος των αθλητών σε όλες τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών με δικαίωμα ψήφου», δήλωσε υπογραμμίζοντας πως όταν το υπουργείο Αθλητισμού έθεσε το θέμα του ορίου θητειών και ηλικιών στις διοικήσεις των Ομοσπονιδών «για να σπάσουμε την αίσθηση της μονιμότητας και της κυριαρχίας προσώπων», μια από αυτές τις διοικήσεις που αντέδρασε σφόδρα με ανακοινώσεις και σκληρές κουβέντες ήταν και της Ιστιοπλοΐας.

Σχολιάζοντας σήμερα την υπόθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας τόνισε πως χτυπούν πολλά καμπανάκια χτυπούν τα γεγονότα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Ο υπουργός δήλωσε πώς περιστατικά σαν αυτό, δείχνουν ότι ενδεχομένως θα πρέπει να γίνει κάτι για να θωρακιστεί το δικαιικό σύστημα, ενώ επεσήμανε ότι αυτό που έχει αξία την ώρα που έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, είναι να σπάσει τη σιωπή οποιοδήποτε παιδί βρίσκεται σε αυτή την θέση και να υπάρχει κάθε υποστήριξη από την πολιτεία. Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι τα σοβαρά θέματα, αντιμετωπίζονται με τον πιο επαρκή τρόπο, διευκρινίζοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες. Ταυτόχρονα υπογράμμισε, πως έχει μεγιστοποιηθεί η ποινή για τον βιασμό.

Στο μεταξύ αυξάνονται οι αθλητές πως δηλώνουν την στήριξή τους στη Σοφία Μπεκατώρου.

«Περίμενα 30 χρόνια να βρω ανθρώπους με συναντίληψη που να μην τροφοδοτούν την ασυδοσία, την ατιμωρησία, την συγκάλυψη. Μας φοβέριζαν διαρκώς. Κατέθεσα στον Εισαγγελέα 300 σελίδες. Είχα ενημερώσει και για απειλή κατά της ζωής μου» κατήγγειλε στην ΕΡΤ ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης. «Πίσω από μένα και τη Σοφία υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά που δολοφόνησαν τα όνειρά τους», πρόσθεσε.

«Η ομοσπονδία θέλει τους πρωταθλητές πρωταγωνιστές στο γήπεδο και άβουλα όντα εκτός γηπέδου» δήλωσε, με αφορμή την υπόθεση Μπεκατώρου, η χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης (1992), Βούλα Πατουλίδου, σήμερα αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για «ιστορική» καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ολυμπιονίκης της Αθήνας (2004) στους κρίκους, Δημοσθένης Ταμπάκος.

«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και στη δύναμη της ψυχής σου, στη δύναμη που μετουσίωσε το σκοτάδι σε φως, και τον πόνο σου σε βάλσαμο, υποκλίνομαι λοιπόν σε αυτό το μεγαλείο σου και πορεύομαι μαζί σου», έγραψε σε ανάρτησή του ο χρυσός Ολυμπιονίκης Κώστας Κεντέρης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment