PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ρέγκλινγκ : «Η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση»


Δήλωσε ο πρόεδρος του προσωρινού ταμείου στήριξης EFSF.

Εύσημα στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων προσαρμογής τους απένειμε ο πρόεδρος του προσωρινού ταμείου στήριξης EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ. Αναφερόμενος όμως στην Ελλάδα τόνισε ότι συνιστά «ιδιαίτερη περίπτωση».

Απευθυνόμενος στην επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής ενόψει της ψηφοφορίας της 29ης Σεπτεμβρίου για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του EFSF, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση» καθώς «δεν έχει μόνο βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας.

Γι’αυτό και στο σχεδιαζόμενο δεύτερο πακέτο στήριξης θα συμπεριληφθούν ιδιώτες πιστωτές, προκειμένου να μειωθεί το συνολικό βάρος του χρέους» επισήμανε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Αναφερόμενος στην Ιρλανδία ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι η χώρα εμφανίζει ήδη ένα πλεόνασμα του ισοζυγίου, το οποίο τροφοδοτείται από την αύξηση των εξαγωγών και την επανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.

Ακόμη, μιλώντας για την Πορτογαλία επισήμανε ότι οι διεθνείς πιστωτές διαπίστωσαν επιτυχία στην προσπάθειες εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών: το έλλειμμα θα μειωθεί από το 9,1% στο 5,9% φέτος και το 2013, η Πορτογαλία θα ικανοποιεί το κριτήριο της συνθήκης του Μάαστριχτ, δηλαδή το 3%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment