PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα


Ειδική περίπτωση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, πρόσθεσε πάντως ότι παρά το γεγονός ότι η διάσωση χρειάζεται περισσότερο χρόνο, υπάρχουν αποτελέσματα.

«Δημιουργήσαμε τον ESM, επειδή μπορεί να δίνει πολύ περισσότερα χρήματα από το ΔΝΤ σε χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε πρόγραμμα», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hong Kong Economic Times.

«Η προσέγγισή μας για την παροχή δανείων διάσωσης έναντι της εφαρμογής οικονομικών μεταρρυθμίσεων λειτούργησε πολύ καλά στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση και απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά η προσέγγισή μας λειτουργεί και εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα και πρόσθεσε ότι οι επερχόμενες εκλογές σε χώρες της Ευρώπης προκαλούν αβεβαιότητα. «Όσο υπάρχει η πιθανότητα εκπλήξεων και αναπάντεχων αποτελεσμάτων, οι αγορές τείνουν να είναι νευρικές», σημείωσε.

Πάντως, εκτίμησε ότι δεν είναι πολύ πιθανό να υπάρξει θεμελιώδης αλλαγή πολιτικών στη Γερμανία. Κατά τον επικεφαλής του ESM, στη Γερμανία, αλλά και στη Γαλλία, το πιθανότερο εκλογικό αποτέλεσμα είναι να προκύψουν φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment