PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Ειδική περίπτωση η Ελλάδα


Ειδική περίπτωση χαρακτήρισε την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Οι περισσότερες από τις χώρες που δέχθηκαν τη βοήθεια του ESM κατάφεραν να επιστρέψουν με επιτυχία στις αγορές» ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση, καθώς βρίσκεται στη μέση του τρίτου προγράμματος βοήθειας» έσπευσε να προσθέσει. «Από τον Αύγουστο του 2015, έχει κάνει καλή πρόοδο και έχουμε εκταμιεύσει περίπου 32 δισ. ευρώ» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα του χρέους, εκτίμησε ότι τα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης συνιστούν ακόμη μία ένδειξη της χρηματοδοτικής αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα, οι ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης εξοικονομούν πόρους 8 δισ. ευρώ ετησίως από τον προϋπολογισμό της Ελλάδας, ή αλλιώς το 4,5% του ΑΕΠ.

«Τα νέα μέτρα θα μειώσουν το ελληνικό χρέος έως το 2060 και θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο χρέος» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment