PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ράμα: Οι Τσάμηδες να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους


Θέμα «Τσάμηδων» θέτει για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αυτή τη φορά διαχωρίζοντας εντελώς τη θέση του από οποιεσδήποτε υπόνοιες για εδαφικές διεκδικήσεις.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στα Νέα, τόνισε πως οι «Τσάμηδες» έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες, σημειώνοντας: «Το “ζήτημα των Τσάμηδων” υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας, που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτα ευρύτερο».

«Εδαφικό ζήτημα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας δεν μπορεί να σταθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης» συνεχίζει.

«Μπορείτε να φανταστείτε σήμερα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα ότι ηλικιωμένοι άνδρες και γυναίκες στην Αλβανία απαγορεύεται να εισέλθουν εντός των συνόρων της γειτονικής Ελλάδας επειδή οι ρίζες τους είναι από κάποια περιοχή της χώρας σας;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι «είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που θα είναι δίκαιη και για την Αλβανία και για την Ελλάδα».

Σε σχέση με Σκοπιανό δήλωσε ότι «μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα “Μακεδονία” (όπως και να λέγεται βάσει συμφωνίας) είναι σημαντικό για το μέλλον των λαών της, της περιοχής, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και για την Ελλάδα επίσης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment