PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Μείζον πολιτικό ζήτημα η αδιαφανής διαχείριση των 20 εκατ. ευρώ


«Μείζον πολιτικό ζήτημα, αλλά κι αυτό που τελικά θίγει την υπόληψη των δημοσιογράφων, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει ισοπεδωτικά, είναι η ακρότητα, σε μια σύγχρονη δημοκρατία, να μη ξέρουμε πού πήγαν 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διαχειρίστηκε η κυβέρνηση με αδιαφανή τρόπο. Πόσα δόθηκαν σε ποιον και με ποια κριτήρια;» δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open», υποστήριξε πως «αν κάποιος θίγει την υπόληψη των δημοσιογράφων, των επιχειρηματιών του χώρου, είναι η κυβέρνηση, η οποία αφήνει σκιές. Αφήνει σκιές οι οποίες, ενδεχομένως, “λερώνουν” αρκετούς που δε θα έπρεπε».

Αναφερόμενος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «η δική μας πρόθεση ήταν να αναδείξουμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Αυτή ακριβώς που συζητάμε. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «αυτό το σποτ συνέβαλε ώστε να αναδειχθεί – και να συζητάμε τώρα δύο 24ωρα – αυτό το θέμα, κι αυτό έχει τεράστια πολιτική σημασία».

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως με την επιστολή του προς την ΕΣΗΕΑ διευκρίνισε ποιες ακριβώς είναι οι διαστάσεις του ζητήματος και ότι «σε καμιά περίπτωση εμείς δεν στεκόμαστε ισοπεδωτικά απέναντι στους εργάτες της δημοσιογραφίας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη διαφορά προσέγγισης απέναντι στα ΜΜΕ, μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το αντίστοιχο υπουργείο είχε κάνει ενημερωτική καμπάνια. Σας καλώ να ψάξετε και να βρείτε με ποια κριτήρια και σε ποια μέσα είχαν δοθεί χρήματα. Εκεί θα δείτε τι σημαίνει αντικειμενική ενίσχυση των ΜΜΕ, ανεξάρτητα αν μας “λιβανίζουν” ή όχι» ανέφερε.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά για τα ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, σχολίασε πως «η επιλογή να συζητάμε επί 20 ημέρες για μια περίπτωση όπως του Δημήτρη Παπαδημούλη, η οποία είναι καθ’ όλα νόμιμη, όταν άλλα πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για υπέρογκα δάνεια, κι αυτά εμφανίζονται στα πόθεν έσχες τους, είναι ένας αντιπερισπασμός από το μείζον ζήτημα της δημοκρατίας που συζητούσαμε, τον αδιαφανή τρόπο χρηματοδότησης μέσων με σκοπό να “λιβανίζουν” την κυβέρνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment