PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Δεν δεσμεύει την κυβέρνηση το πόρισμα για το ασφαλιστικό


Το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, καθώς ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε πάντως την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία λόγω των «κόκκινων» δανείων. Όπως είπε, συνολικότερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων «πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση» αλλιώς η προσπάθεια θα είναι «ατελέσφορη».

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Σε ό,τι αφορά στη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως «η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης».

Τέλος για τα αυθαίρετα τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντα νόμο ενώ παράλληλα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment