PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Ρήγας: Θετική εξέλιξη η συμφωνία στο Eurogroup


Για «θετική εξέλιξη» έκανε λόγο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ενω΄χαρακτήρισε «αποφασιστική νίκη» το ότι «δεν έχουμε πια τα 4,5 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ για το 2019».

«Θεωρούμε και ελπίζουμε ότι με αυτό που εμείς έχουμε δρομολογήσει θα είμαστε το 2018 εκτός μνημονίου και εκτός επιτροπείας» δήλωσε ο κ. Ρήγας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστέρηση, γιατί μένει να οριστικοποιηθούν κάποια ζητήματα με βάση τη συμφωνία, που λέει ότι δεν θα έχει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητα, κανένα δημοσιονομικό κόστος». Εκτίμησε ακόμη ότι «γρήγορα θα επιτευχθεί και θα ολοκληρωθεί στο τεχνικό της μέρος, καθώς είναι και βούληση όλων των θεσμών».

Ο κ. Ρήγας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κοινοβουλευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι αρραγές, γιατί όλοι έχουμε κατανοήσει -και νομίζω και η ελληνική κοινωνία- ότι είναι τυχοδιωκτική η αντίληψη που υπάρχει από την πλευρά της Ν.Δ.». «Ήταν ατυχές για εθνικούς ευρωβουλευτές να παρακαλούν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο να μην κλείσει η συμφωνία και να πέσει η κυβέρνηση, καθώς αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ ιστορικά» είπε, προσθέτοντας ότι «αυτή η προσπάθεια έχει πέσει στο κενό».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, ενώ για το θέμα των συνεργασιών με άλλα κόμματα διευκρίνισε: «Όσο αυτή τη στιγμή κόμματα, τα οποία δε θέλουν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται, θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες, ενώ δεν κοιτούν τις ευθύνες τους που η χώρα έφτασε μέχρι εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση, δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία». Αυτό, συνέχισε, αφορά και την ελληνική σοσιαλδημοκρατία «η οποία δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, άρα συνεχίζει να είναι η ουρά της Ν.Δ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment