PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Ρήγας: Θα τηρήσουμε τη συμφωνία


Για τήρηση της συμφωνίας αλλά με τη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για τη χώρα έκανε λόγο ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας εκτιμώντας ότι η αναστροφή της υφεσιακής πορείας και το κλίμα σταθερότητας στην οικονομία είναι τα στοιχεία που θα συμβάλουν στην αλλαγή σελίδας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Real Fm ανέφερε σχετικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση ότι δεν ταυτίζονται με την εικόνα. «Δεν εννοώ ότι δεν είναι πραγματικά. Με βάση, όμως, τα στοιχεία που δίνουν οι επίσημοι φορείς της αγοράς και τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, θα υπάρξει αναστροφή της υφεσιακής πορείας το επόμενο διάστημα», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι «τα χρήματα που θα “πέσουν” στην αγορά και το κλίμα σταθερότητας, θα διευκολύνουν το επενδυτικό τοπίο». Επίσης, ο κ. Ρήγας επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις ότι οι εισροές τουριστών στην Ελλάδα θα είναι πολλαπλάσιες από το 2009 και αυτό δίνει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί ένα άλλο τοπίο και να ανακάμψει η οικονομία.

«Μέσα από αυτή τη συμφωνία πρέπει να διαμορφώσουμε μία τέτοια κατάσταση, ώστε να μην πληγούν και πάλι όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα οποία είχαν πληγεί την προηγούμενη περίοδο» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το χρέος, απάντησε πως έχουν όλοι συμφωνήσει ότι δεν είναι βιώσιμο, γεγονός που έρχεται σε αντίφαση με αυτά που έλεγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Τα τεχνικά κλιμάκια διαμορφώνουν τις προτάσεις που έχουν να κάνουν με την απομείωση του χρέους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα αυτήν τη στιγμή να έχουμε καλύτερη προοπτική. Υπάρχει αλλαγή στην Ευρώπη σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και την πολύπλευρη κρίση που περνάει. Υπάρχουν νηφάλιες φωνές που καταλαβαίνουν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο», είπε ο κ. Ρήγας.

Τόνισε πως «εδώ φαίνεται και πόσο σκληρή είναι εναντίον της κοινωνίας η στάση της ΝΔ και πολλών στελεχών της, όταν λένε ότι η Ευρώπη υποχώρησε στις “ανοησίες” Τσίπρα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη».

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει οριστική λύση στο θέμα του χρέους στις 24 Μαΐου, η κ. Ρήγας ανέφερε ότι «θα έχουμε τα πρώτα βήματα, που θα είναι πολύ συγκεκριμένα και όχι αόριστα, και για το θέμα του χρέους». Σημείωσε, δε, ότι σήμερα υπάρχουν φωνές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν την ευθύνη για το πώς έφθασε η χώρα έως εδώ, αλλά και από ΜΜΕ, που προσπαθούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα ότι δεν πρέπει να πετύχει η συμφωνία.

Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη συμφωνία, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ενέφερε ότι «ήταν αυτό που κατά κύριο λόγο δημιουργούσε τα μεγαλύτερα προβλήματα». Όμως, τόνισε πως δεν είναι μόνο το ΔΝΤ, αλλά «είναι μία αντίληψη, η οποία υπήρχε από τον σκληρό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης και τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος την εξέφραζε».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, υπογράμμισε ότι «κρίνονται όλοι από τη στάση τους, από το τι προσέφεραν και το τι έκαναν». «Είναι προσωπικές οι αναφορές οι οποίες γίνονται και θα πρέπει να εξετάσει και ο ίδιος πόσο βοήθησε σε όλη αυτή την προσπάθεια η οποία γίνεται και δεν ενδιαφέρθηκε μόνο για την προσωπική του προβολή» υποστήριξε ο κ. Ρήγας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment