PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Ρήγας: Θέλουμε να βγει η χώρα από την επιτροπεία


«Έχουμε μια πορεία και δεν πρέπει να κάνουμε αποδρομή» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, για την κριτική που ασκείται από στελέχη του κόμματος, σχετικά με τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση που πρέπει να κάνεις πολλές επιλογές είναι πλούτος να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις» ανέφερε ο κ. Ρήγας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm». Ο ίδιος χαρακτήρισε δύσκολα τα πράγματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει μια απόφαση από την Κ.Ε. που λέει ότι είμαστε σε αυτή την πορεία και θα μείνουμε σε αυτή».

«Θα κριθούμε στο τέλος του 2018» σημείωσε για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θέλει «να βγει η χώρα από την επιτροπεία».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως πολλές δυνάμεις επιχείρησαν να στρέψουν σε διαφορετική κατεύθυνση τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, ωστόσο η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να τηρηθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. «Έχει υπάρξει μια συμφωνία μετά από μεγάλη δική μας επιμονή, η καθυστέρηση δεν οφειλόταν σε μας, κάτι πλέον το οποίο καταλαβαίνει ο κάθε πολίτης. Πολλοί προσπάθησαν να στρέψουν τη συμφωνία σε άλλη κατεύθυνση, από εκείνα που είχαν συμφωνηθεί τον Αύγουστο του 2015. Δώσαμε μια μάχη για να γίνει πράξη αυτή η συμφωνία, από όλες τις μεριές» είπε.

Αναφερθείς στα παράλογα, όπως είπε, μέτρα του ΔΝΤ, σημείωσε πως «τα μέτρα που ζητούσαν από το Ταμείο δεν θα τα παίρναμε γιατί δεν δικαιολογούταν ούτε από την πορεία της οικονομίας της χώρας». «Το θέμα του χρέους βέβαια έχει τώρα μπει στο τραπέζι. Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι δεν είναι βιώσιμο, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα των πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια» επισήμανε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ν.Δ. η οποία, όπως τόνισε, θεωρούσε βιώσιμο το χρέος.

Εκτίμησε ακόμη «ότι δίνεται η δυνατότητα η χώρα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα και να βγει στις αγορές» και συμπλήρωσε ότι «το 2018 βάσει και των οικονομικών δεδομένων της χώρας θα μπορέσει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ορισμένων μέτρων».

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εν αναμονή της εαρινής συνόδου του Ταμείου, ο κ. Ρήγας απάντησε: «Κοιτάξτε, το ΔΝΤ λέει κάτι πολύ σωστό για το χρέος, από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να εξαρτάται η συμμετοχή του από εάν θα πάρουμε μέτρα λιτότητας που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τους Έλληνες πολίτες». Ο ίδιος έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» στα εργασιακά υπογραμμίζοντας πως σε μια αγορά που βρίσκεται σε απορρύθμιση δεν μπορείς να παρέμβεις περαιτέρω.

Για το δημοψήφισμα στην Τουρκία ο κ. Ρήγας είπε ότι «ο τουρκικός λαός έκανε μια επιλογή» και πρόσθεσε πως «πρέπει να τηρηθούν από την τουρκική κυβέρνηση το κράτος δικαίου και οι σχέσεις καλής γειτονίας προς όφελος των λαών». Σημείωσε παράλληλα πως η διαχείριση του αποτελέσματος «πέφτει στον πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό». «Έχουμε μια σταθερή στάση όλα τα χρόνια με πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Είμαστε μια χώρα σταθερότητας, εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή γιατί τα προβλήματα -οικονομικά και κοινωνικά- δεν λύνονται διαφορετικά» επισήμανε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment