PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Ρήγας: Ανοίγει χωρίς εκβιασμούς η συζήτηση για τις αλλαγές στο Σύνταγμα


Η Ν.Δ.προσπαθεί και θέλει με τις προφητείες που έχει κάνει μέχρι σήμερα να υπάρξει «αριστερή παρένθεση» χωρίς να υπολογίζει το κόστος και για την δημοκρατία και για την κοινωνία, ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας και τόνισε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο χωρίς να θέλει να εκβιάσει κανέναν.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ είπε ότι πολλές φορές ο εκλογικός νόμος ερχόταν χωρίς καν να έχει συζητηθεί, χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα κόμματα.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει και στον προγραμματικό του λόγο ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές στο δημόσιο βίο, αλλαγές στο κράτος, ενίσχυση του ρόλου των πολιτών, άμεση δημοκρατία. Όλα αυτά, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση. Και έχουμε όλο το χρόνο ν’ ανοίξει η συζήτηση και να γίνει με έναν τρόπο ώστε η κοινωνία να έχει συμμετοχή σ’ αυτές τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνική δημοκρατία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μπορεί να επιτευχθεί συναινετικό κλίμα για τις αλλαγές αυτές, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι η στάση της Ν.Δ. δικαιολογεί την εκφορά του λόγου της. Δηλαδή, πρόσθεσε, προσπαθεί και θέλει με τις προφητείες που έχει κάνει μέχρι σήμερα να υπάρξει «αριστερή παρένθεση» χωρίς να υπολογίζει το κόστος και για την δημοκρατία και για την ελληνική κοινωνία.

Η Αριστερά και το ΚΚΕ , υπογράμμισε , πρέπει να σκεφτούν πως και με ποια δυνατότητα θα στηρίξουν αλλαγές που οφείλουν να γίνουν στη χώρα για να μην επανέλθει όλο αυτό το σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Ρήγας απευθύνεται στον ελληνικό λαό, άρα οι συναινέσεις θα πρέπει να υπάρξουν μέσα στην κοινωνία. Οι πολίτες όπως ανταποκρίθηκαν τότε στο δημοψήφισμα μπορούν και σήμερα ν’ ανταποκριθούν σε πρωτοβουλίες οι οποίες βαθαίνουν την δημοκρατία στη χώρα, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment