PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Ρήγας: Έχουμε κρατήσει την ειρήνη σε μια δύσκολη περιοχή


Μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει μια πολιτική στα εξωτερικά θέματα η οποία παράγει αποτελέσματα, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «αυτά τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην ευρύτερη περιοχή μας, που είναι μια δύσκολη περιοχή. Έχουμε κρατήσει την ειρήνη. Έχουμε διαμορφώσει σχέσεις εμπιστοσύνης με όλες τις χώρες».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας «το πως η Τουρκία χειρίζεται τα θέματα, με τους υπουργούς της να ανεβάζουν τους τόνους, δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ας μη διαμορφώνουμε μια εντασιακή κατάσταση».

«Εμείς παρακολουθούμε τα πράγματα και προφανώς η ακεραιότητα της πατρίδα μας -θα πω το αυτονόητο ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας- εξασφαλίζεται αδιαπραγμάτευτα. Έχει ωστόσο πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτά τα θέματα, αυτό εξάλλου αποδείχθηκε από τη διαχείριση που κάναμε για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στη Σμύρνη, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας υπήρχαν πάντα, κάτι που είναι βασικό στοιχείο-κλειδί στις σχέσεις των κρατών.

«Το θέμα δεν είναι τι λέει κάθε φορά ο κύριος Τσαβούσογλου, αλλά το πώς εσύ υπερασπίζεσαι τα εθνικά σου συμφέροντα και κυρίως το πώς διαμορφώνεις τις συνθήκες και δεν ακολουθείς τον άλλο με ένα τρόπο, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την αντιπαράθεση Ζαχαράκη – Βαξεβάνη και όσα είπε ο κ. Αυγενάκης ότι δήθεν εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Ρήγας επεσήμανε πως «κανένας κύριος Βαξεβάνης και κανείς άλλος δεν καθορίζει την στρατηγική μας και την πολιτική μας», τονίζοντας ότι «εάν κάποιοι ενοχλούνται για το τι αποκαλύπτεται θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, γιατί απαντήσεις δεν έχουν δοθεί έως τώρα σε όλα αυτά τα οποία βγήκαν στη δημοσιότητα. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα».

Τέλος, μιλώντας για την οικονομία ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν «γιατί δεν συντρέχει κανένας λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτό θα συμβεί και θα το δούμε στην πορεία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment