PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Π. Παπανικολάου: «Αποδείξαμε περίτρανα πως η μόνη Αντιπολίτευση ήταν η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου»


Συνέντευξη ενόψει των Δημοτικών Εκλογών της 26ης Μαΐου παραχώρησε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος με την «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου», Πάνος Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας ότι η παράταξη του είναι η μόνη που βρίσκεται με συνέπεια στο πλευρό των κατοίκων του Περιστερίου, καθώς και η μόνη αντιπολίτευση της πόλης.

Η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη εκλέγεται εδώ και 17 χρόνια, από το 2002, με υψηλά ποσοστά. Εσείς γιατί ασκείτε τόσο σκληρή κριτική;

Η διοίκηση του Δήμου, με τον ίδιο Δήμαρχο και την ίδια παράταξη επί 17 χρόνια είναι ένα γεγονός αναμφισβήτητο που όμως επιδέχεται διπλή ανάγνωση. Παράδειγμα: πρόσφατα η Δημοτική Αρχή έφερε για μια ακόμα φορά πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα μία κυκλοφοριακή μελέτη υψηλού κόστους. Η τοποθέτησή μας ήταν λοιπόν ακριβώς αυτή: ενώ έχετε την διοίκηση του Δήμου 17 χρόνια με την ψήφο των Περιστεριωτών, τους εμπαίζετε και τους βάζετε να πληρώνουν πανάκριβες μελέτες για το κυκλοφοριακό που καταλήγουν όλες στον κάλαθο των αχρήστων γιατί είναι συνειδητή σας επιλογή να είναι η πόλη ένα απέραντο χαοτικό αυτοκινητοδρόμιο προς εξυπηρέτηση της πελατείας «από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής» που θέλει να προσελκύει ο κ. Παχατουρίδης (δική του η φράση μέσα στα εισαγωγικά), προς ικανοποίηση μεγαλοδιασκεδαστών και μεγαλεμπόρων. Υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα όπως: η έλλειψη έργων υποδομής (π.χ. αντιπλημμυρικά), το άγριο χαράτσωμα των δημοτών, η παράδοση δημόσιων χώρων σε ημέτερους εξυπνάκηδες κερδοσκόπους, η σχεδιασμένη επέλαση ξενόφερτων βαρόνων της νύχτας και συμμοριών μπράβων, η κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος υπέρ ημετέρων ιδιωτών «επιχειρηματιών», κλπ., που δείχνουν πόσο λίγο υπολογίζει η Δημοτική μας Αρχή τους χιλιάδες δημότες που την ψηφίζουν 17 χρόνια.

Υπάρχουν και άλλες παρατάξεις στην αντιπολίτευση. Γιατί ο δημότης να ψηφίσει εσάς;

Γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια αποδείχτηκε περίτρανα πως η μόνη αντιπολίτευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό ήταν η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. Και αυτό γιατί ούτε σε κανέναν χρωστάμε, ούτε κατουρημένες ποδιές προσκυνάμε, ούτε κομματικά κοινοβουλευτικά γραμμάτια έχουμε να εξαργυρώσουμε. Το μοναδικό μας κίνητρο είναι οι ανάγκες και τα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων. Είμαστε οι μόνοι που δεν κάναμε πλατούλες, ούτε στην Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη, ούτε στην Περιφερειακή Αρχή Δούρου και παλαιότερα Σγουρού, ούτε σε καμία κυβέρνηση. Οι μόνοι που είμαστε σε απόλυτη αντίθεση, τόσο με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όσο και με τους τοπικούς του εκπροσώπους. Οι μόνοι που είμαστε με συνέπεια στο πλευρό των κατοίκων για κάθε μεγαλύτερο ή μικρότερο πρόβλημα.

Αν υποθετικά οι δημότες σας εμπιστεύονταν την Δημαρχία, τι θα κάνατε;

Είμαστε οι μόνοι που στο θέμα αυτό μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας και δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ο Δήμος είναι τοπικό κράτος, ασφυκτικά δεμένος με το κεντρικό κράτος μέσω των ευρωμνημονιακών ρυθμίσεων. Για να μπορέσει ένας Δήμαρχος να κάνει πραγματικά φιλολαϊκή πολιτική πρέπει να έχει τον λαό της πόλης σε κατάσταση καθημερινής διαρκούς εξέγερσης ώστε να επιβληθούν λύσεις. Γι’ αυτό είμαστε οι μόνοι που λέμε πως δεν υπάρχουν «Μεσσίες» και πως οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι πρέπει να παίρνουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια με αυτό-οργάνωση και αγώνα, γιατί μόνο από μόνοι τους μπορούν να σωθούν.

Κλείνοντας, θα θέλατε να μας πείτε το κεντρικό σας μήνυμα;

Ασυμβίβαστη στάση για να είναι στο προσκήνιο το πραγματικό Περιστέρι: των πολλών, της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργατικών αγώνων, του αντιφασιστικού κινήματος. Ψηλά το κεφάλι. Να φέρουμε τα «κάτω πάνω» για την πόλη που μας ανήκει, για να πάρουμε τις ζωές μας και τις γειτονιές μας στα χέρια μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment