PeristeriNews.gr
Δημοτικές Εκλογές 2019

Π. Λύκος: «Ο κόσμος εκτιμά ότι έχει βελτιωθεί το επίπεδο στο Περιστέρι»


Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχωρεί, ο Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων Περιστερίου, Παναγιώτης Λύκος τονίζει στο PeristeriNews.gr ότι η παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα χρόνια κάνει σπουδαίο έργο στη πόλη του Περιστερίου και οι δημότες το αναγνωρίζουν.

Είναι η 6η φορά που η παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» συμμετέχει στις Δημοτικές Εκλογές και η 5η στη σειρά που ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης διεκδικεί τη νίκη. Ποιες είναι οι σκέψεις σας και πως βλέπετε τον εκλογικό αγώνα που πλησιάζει;

Οι εκλογές είναι πάντα εκλογές. Εμείς, ως παράταξη, με σοβαρότητα, συνέπεια και μετριοφροσύνη, όπως έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι η παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» να κερδίσει με αυτοδυναμία και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Ευελπιστούμε ότι ο λαός του Περιστερίου θα δώσει μια ισχυρή εντολή για να συνεχιστεί το έργο που κάνουμε.

Την τελευταία πενταετία ήσασταν Αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα βασικά έργα που ανέδειξαν την πόλη αυτά τα 5 χρόνια;

Είναι πολλά τα τεχνικά έργα που έχουν γίνει στην πόλη, μικρά ή μεγάλα. Το σημαντικότερο, θεωρώ, είναι το Κολυμβητήριο του Λόφου Αξιωματικών, του οποίου όμοιο δεν υπάρχει στα Βαλκάνια. Παράλληλα, εξίσου σημαντικό έργο ήταν και η ανάπλαση της Χωράφας και εν γένει του Αγίου Ιεροθέου, καθώς «εκτοξεύτηκε» η περιοχή. Όλα ξεκίνησαν με τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού της Πλατείας Δέγλερη και εν συνεχεία ακολούθησε ανάπλαση περίπου 120 στρεμμάτων, με αποκορύφωμα το βιοκλιματικό έργο της Χωράφας, όπου από περιοχή με λάσπες, είναι πλέον ένας σύγχρονος τόπος προορισμού για τους δημότες ολόκληρης της πόλης, με πράσινο, πλήρη φωτισμό και εξαιρετικό κλίμα εξαιτίας των γεωεναλλακτών. Δεν πρέπει, ταυτόχρονα, να ξεχνάμε και τις ασφαλτοστρώσεις που γίνονται σε όλο το μήκος και πλάτος της πόλης. Δεν πρόκειται για ένα έργο προεκλογικό, καθώς θα συνεχιστεί όλη τη χρονιά, αλλά και του χρόνου. Επιπλέον, άλλο ένα μέλημα μας ήταν η ανακατασκευή των γηπέδων που αγωνίζονται και αθλούνται καθημερινά τα παιδιά της πόλης μας, δηλαδή τα γήπεδα Ηφαίστου και Χωράφας. Το πράξαμε, καθώς έγινε αλλαγή του τάπητα των γηπέδων, με τάπητες τελευταίας γενιάς, ανακατασκευή αποδυτηρίων και εξεδρών αλλά και αλλαγή φωτισμού. Τέλος, μερικά ακόμα μεγάλα έργα ήταν ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Τσαλαβούτα, οι αγορές 7 οικοπέδων στην πόλη για χρήση από το Δήμο, η ανακατασκευή της Α’ Παιδικής Χαράς αλλά και η ανάπλαση της Αιμιλίου Βεάκη.

Ποιοι είναι οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής Περιστερίου για την επόμενη πενταετία;

Η καθημερινότητα των δημοτών είναι πρωταρχικός μας στόχος. Τα προβλήματα στη πόλη δεν τελειώνουν ποτέ και με αυτό θα ασχοληθούμε. Παράλληλα, ο Δήμος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση ενός μεγάλου θεάτρου στη πόλη, με δύο υπόγειους σταθμούς πάρκινγκ για το θέατρο και την περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο πνευματικό και πολιτιστικό, που θα δώσει άλλη πνοή στο Περιστέρι, ενώ κινούμε και τις διαδικασίες για τη κατασκευή ενός υπόγειου πάρκινγκ στη πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ, στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη. Θεωρώ ότι με τη δημιουργία αυτού του πάρκινγκ, θα βελτιωθεί αισθητά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Στο σχέδιο μας, εν τέλει, έχουμε και τη κατασκευή τριών βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Περιστερίου, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο γίνεται καλύτερα οι οικογένειες του Περιστερίου. Γενικότερα, υπάρχουν πάρα πολλά έργα, κυκλοφοριακά, ενεργειακά και τεχνικά που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε τη νέα πενταετία, όπως οι πλακοστρώσεις μεγάλων δρόμων (οδός Κύπρου, Δωδεκανήσου, Πελασγίας κλπ.).

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης θεωρείται ένας πετυχημένος Δήμαρχος, που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως άμεσος συνεργάτης, ποια είναι η άποψη σας για τον κ. Παχατουρίδη;

Γνωρίζω τον Ανδρέα Παχατουρίδη πάρα πολλά χρόνια, είμαστε μαζί από την αρχή αυτής της προσπάθειας για την καλυτέρευση του Περιστερίου και ίσως η άποψη μου να μην είναι πλήρως αντικειμενική. Όμως, πρέπει να τονίσω αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος: το αποτέλεσμα. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, για όσους δεν το γνωρίζουν και ένας εξαιρετικός Δήμαρχος. Ξέρει πως ακριβώς να επικοινωνήσει με τους συνεργάτες του, ώστε να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και έργο. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης, που είναι στο δρόμο από το πρωί μέχρι το βράδυ. Έχει όραμα για τη πόλη του και έχει συμβάλει τα μέγιστα στη ριζική αλλαγή του Περιστερίου. Ο κόσμος εκτιμά το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί αισθητά το επίπεδο στη πόλη και γι’ αυτό αγαπά και στηρίζει τον Ανδρέα Παχατουρίδη.

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους Περιστεριώτες;

Αυτό που θέλω να πω στους Περιστεριώτες είναι ότι καταφέραμε πολύ σημαντικά πράγματα τη περασμένη πενταετία και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Ξέρουμε τη δουλειά που κάνουμε και με το ίδιο μεράκι θα συνεχίσουμε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Πατούλης: Ξεκινάει ο αγώνας για μια καλύτερη Αττική

Peristeri News

Μήνυμα για «Νέα Αρχή» στην Αττική στέλνει ο Γ. Πατούλης

Peristeri News

Σαρωτική νίκη του Ανδρέα Παχατουρίδη στο Περιστέρι!

Peristeri News

Leave a Comment