PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Απαράδεκτη η μνημονιακή στροφή του Αλ. Τσίπρα


Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη «μνημονιακή στροφή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και επανέλαβε ότι η άλλη λύση για την Ελλάδα χρειάζεται έξοδο από την Ευρωζώνη για να εφαρμοστεί.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη «μνημονιακή στροφή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και επανέλαβε ότι η άλλη λύση για την Ελλάδα χρειάζεται έξοδο από την Ευρωζώνη για να εφαρμοστεί.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά επέμεινε ότι «άλλη λύση για τη χώρα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, το οποίο για να εφαρμοστεί χρειάζεται την έξοδο από την Ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα».

Χαρακτήρισε πολύ μεγάλο λάθος να περιμένουμε «από τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία, η Κίνα κλπ, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για μας».

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως ήταν απαράδεκτη η μνημονιακή του στροφή.

Χαρακτήρισε πολιτικό λάθος το να λέγεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος και τρομοκρατία το να λέγεται πως αν ακολουθήσουμε άλλους δρόμους θα πηγαίναμε σε εμφύλιο.

«Δυστυχώς ο Αλ. Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε στο ίδιο το σχήμα» ανέφερε.

Διερωτήθηκε μάλιστα «εάν όποιος βγαίνει από τη γερμανική φυλακή ύψιστης ασφαλείας του ευρώ καταστρέφεται;» και απάντησε πως αυτό είναι τρομοκρατία.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Είναι ρεαλιστικός στόχος», εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά.

Εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην πολιτική του σημειώνοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία στιγμή έκανε την στροφή».

«Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη δική μας διαφωνία, ήταν να μείνουμε στην ευρωζώνη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν είχαμε θέση την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Το “ευρώ ή θάνατος” δεν ήταν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι οι καταθέσεις αυτή τη στιγμή χάνονται από τις τράπεζες και δεν θα χαθούν όταν θα πάμε σε εθνικό νόμισμα.

Προειδοποίησε ότι «αν δεν ανακοπεί η μνημονιακή πορεία, δεν έχουμε μέλλον».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου «δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment