PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Σύντομα τα ειδικά μέτρα για τα νησιά


Ειδικά μέτρα για τα νησιά, με στόχο την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση τον προσεχή Σεπτέμβριο, έκανε γνωστό από τη Νίσυρο, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο του νησιού.

«Όλα τα υπουργεία ασχολούνται, με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη νησιωτική πολιτική και σύντομα θα ολοκληρωθεί το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επισκεπτόμενος ένα μικρό νησί», τόνισε ο υπουργός, ενώ ο δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, ζήτησε να γίνουν οι εξαγγελίες αυτές από τη Νίσυρο, κάνοντας γνωστό ότι θα απευθύνει και σχετική πρόσκληση στον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Εσωτερικών έφθασε το πρωί στο νησί και παρέστη σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο, στη διάρκεια της οποίας τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στο νησί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο έπαρχος Κω, Γιώργος Χαλκιδιός, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του νησιού.

Στη σύσκεψη, από πλευράς του δημάρχου κ. Κορωναίου, τέθηκε το θέμα της ύδρευσης του νησιού, για το οποίο ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση του δημάρχου Νισύρου για την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος αφαλάτωσης, κόστους 600 χιλιάδων ευρώ, ενώ ζητήθηκε, επίσης, να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να αποκτήσει λιμάνι το νησί, κάτι που αποτελεί χρόνιο αίτημα. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, θα γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, με σκοπό να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Από πλευράς δήμου ζητήθηκε επίσης, η παραχώρηση του ανατολικού τμήματος της νησίδος Γυαλί, που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, ζήτημα που ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει θετικά, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στο υπουργείο Ανάπτυξης για την αξιοποίηση, σε συνεργασία με ιδιώτες, των λουτρών (ιαματικές πηγές) που υπάρχουν στο νησί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment