PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων των παιδικών σταθμών


Υψηλότερος από κάθε άλλη χρονιά είναι ο φετινός αριθμός ωφελούμενων για τους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που τόνισε ότι η απρόσκοπτη λειτουργία των σταθμών θα διασφαλιστεί με την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, ενώ σύντομα θα ακουλουθήσουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σαφή εικόνα για τις οικογένειες που δεν έλαβαν voucher για τη συμμετοχή των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ωφελούμενων για τη φετινή χρονιά είναι υψηλότερος από κάθε άλλη και ότι η χρηματοδότηση από τους εθνικούς πόρους αυξήθηκε κατά 80% περίπου, καθώς διατέθηκαν 93,7 εκατ. ευρώ έναντι των 52 εκατ. ευρώ πέρσι.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών συμμετείχαν ο υφυπουργός, Γιάννης Μπαλάφας, ο ειδικός γραμματέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Γιώργος Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Δ. Καλογερόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Θ. Γκοτσόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης και μέλη της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Κουρουμπλής, αναφερόμενος στο νέο σύστημα που εφαρμόστηκε φέτος για την τοποθετήση των μικρών παιδιών στα προγράμματα παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, είπε, ότι πρόκειται για ένα νέο σύστημα που επιχειρεί να έχει διαφάνεια και δικαιοσύνη, αλλά παρουσιάζει και ορισμένα ζητήματα που χρήζουν διόρθωσης.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο θα προχωρήσει σε μία διάταξη που να ρυθμίζει κάποια ζητήματα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και θα συσταθεί επιτροπή, η οποία με την ολοκλήρωση της υλοποίησης του νέου προγράμματος, από την 1η Οκτωβρίου, θα δει τι ζητήματα προκύπτουν, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις διορθωτικού χαρακτήρα.

Τα αιτήματα της ΚΕΔΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι «πολύ έγκαιρα είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις της για τις δυσλειτουργίες που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου συστήματος», φόβοι, οι οποίοι, όπως λέει χαρακτηριστικά, επιβεβαιώθηκαν.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα «να έχουμε εργαζόμενους τόσους όσοι χρειάζεται να έχει ο κάθε δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός».

Χαρακτήρισε «ατυχή την επιλογή της κ. Φωτίου να μην παραστεί, με δεδομένο ότι περιμέναμε συγκεκριμένες απαντήσεις και αντιπροτάσεις για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, από την καθ’ύλην αρμόδια για το νέο σύστημα φιλοξενίας των παιδιών στις δομές».

Στη συνάντηση από πλευράς ΚΕΔΕ, εκτός από τον κ. Πατούλη, συμμετείχαν επίσης τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου, Απ. Κοιμήσης-Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σ. Δανιηλίδης-Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Γ. Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας, Αγ.Ιωάννου Ρέντη και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Β. Πάνου.Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ Δ. Καλογερόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θ. Γκοτσόπουλος.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment