PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Να συμβάλλουμε στην εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών


Να συμβάλλει στην εξυγίανση του Δήμου Αχαρνών, δεσμεύεται ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κάνοντας λόγο για «χρονίζουσες εκκρεμότητες», οι οποίες πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Όπως επισημαίνει, θα ενεργοποιηθεί άμεσα ο Ειδικός Λογαριασμός Εξυγίανσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα ισοσκέλισης και έγκρισης του προϋπολογισμού του Δήμου.

«Η διαδικασία της εξυγίανσης για την οποία πολλά έχουν γραφεί, ποικίλλει από περίπτωση σε περίπτωση, από δήμο σε δήμο και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη, αύξηση των τελών, απολύσεις και οτιδήποτε άλλο θα επιβαρύνει τον δημότη» προσθέτει ο κ. Κουρουμπλής και κάνε λόγο γιαμία «ελεγχόμενη διαδικασία».

Στόχος, συνεχίζει, είναι ο Δήμος να έχει μία κανονική λειτουργία, εφαρμόζοντας ένα κοινά αποδεκτό Σχέδιο Οικονομικής Εξυγίανσης.

Όσον αφορά τα αίτια της χρεοκοπίας του Δήμου, ο υπουργός Εσωτερικών εκτιμά ότι η προβληματική κατάσταση διαμορφώθηκε επειδή το ζήτημα δεν αντιμετωπίστηκε από τις περισσότερες εκ των δημοτικών αρχών προηγουμένων ετών, έγκαιρα και ουσιαστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment