PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Να θέσουμε τα θέματα του μπόνους και του αριθμού των βουλευτών


«Μέσα στο 2016 πρέπει με ανοιχτές και απροκατάληπτες διαδικασίες να θέσουμε τα θέματα. Το μπόνους, τις περιφέρειες, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως ανέφερε, έχει ήδη μιλήσει με τον Πρωθυπουργό και έχει σκεφτεί το πνεύμα που πρέπει να έχει ο νέος νόμος, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αυτός ο νέος εκλογικός νόμος θα φέρει νέα ήθη».

Ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε πως «το θέμα είναι εάν η πρωτοβουλία θα έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και εάν θα επιχειρήσει να απαντήσει σε ένα κρίσιμο ζήτημα που έχει να κάνει με την αποχή του 40% της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αποστρέφει το πρόσωπό της -και κυρίως νέοι και ικανοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν ουσιαστικό ρόλο-, στα δημόσια πράγματα».

Ανέφερε πως θα πρέπει να γίνει μια ποιοτική παρέμβαση. «Να δούμε τι θα γίνει με τις περιφέρειες, θα το ανοίξουμε αυτό το θέμα; Θα τις σπάσουμε, θα τολμήσουμε;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί οι μεταρρυθμιστές, που τους ακούω μέχρι σήμερα, επανειλημμένα έφερναν τη διάταξη στη Βουλή και υπήρχε ένας από μηχανής θεός και έπαιρνε πίσω τη διάταξη, γιατί έπρεπε η Β’ Αθηνών να παραμείνει, για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη Ν.Δ.».

Τόνισε δε ότι ανάμεσα στα αιτήματα της κοινωνίας βρίσκονται τα ζητήματα του μπόνους, των περιφερειών και του αριθμού των βουλευτών, ενώ εξήγησε ότι «δεν θα κάνουμε τίποτα που θα έχει μέσα το στοιχείο του αιφνιδιασμού», προσθέτοντας ότι θα προηγηθεί διάλογος με τα κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία.

Αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «δεν φοβόμαστε». «Ακούω κάποιους που, με πολύ απλουστευτικό τρόπο, προσπαθούν να πουν ότι ο Μητσοτάκης θα πάρει τον κεντρώο χώρο. Ο Μητσοτάκης είναι ένας ακρο-νεοφιλελεύθερος πολιτικός, τι σχέση έχει με τον κεντρώο χώρο; Ποιος κόσμος θα πάει στη ΝΔ;», διερωτήθηκε εν συνεχεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment