PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Θα κέρδιζε πολιτικά ο Κυρ. Μητσοτάκης με στήριξη σε χρέος, προσφυγικό


Το δημόσιο χρέος και το προσφυγικό αποτελούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας τη δεδομένη στιγμή, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκτιμώντας ότι «και στα δύο ζητήματα, αν ο Κυρ. Μητσοτάκης διέθετε το πολιτικό κουράγιο να κάνει την αυθυπέρβασή του, πολιτικά θα είχε κερδίσει».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Κουρουμπλής συμπλήρωσε: «Σε 15 μέρες έρχεται ο Ομπάμα και θα συζητήσει το προσφυγικό και το χρέος. Σε αυτά τα δύο ζητήματα είναι αναγκαία μια συνύπαρξη, γιατί ανοίγει την πόρτα στην ποσοτική χαλάρωση, που είναι μεγάλη χαλάρωση για την οικονομία και κυρίως εμπεδώνει ένα αίσθημα εμπιστοσύνης των επενδυτών που θέλουν μια σταθερή βάση της οικονομίας στην Ελλάδα. Νομίζω ότι όποιος προσφέρει τέτοια στήριξη στην κυβέρνηση, πολιτικά, θα έχει να κερδίσει».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, «ο Ομπάμα δίνει ιδιαίτερο βάρος στο προσφυγικό. Η επιχειρηματολογία του είναι ότι “Κύριοι, όταν μία χώρα καλείται να σηκώσει ένα τόσο μεγάλο βάρος, δεν μπορείτε εσείς να κρατάτε αυτήν την στάση”. Είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να ανοίξουν πόρτες. Και εδώ χρειάζεται επιτέλους ένας δημοκρατικός πατριωτισμός από όλους μας».

Μιλώντας για τη στάση του ΔΝΤ, είπε ότι οι πιέσεις του είναι «τρομακτικές», συμπληρώνοντας πως «εμείς αντιλέγουμε ότι μέχρι τώρα τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν απέδωσαν. Ο κ. Κουρουμπλής κάλεσε το Ταμείο «να λάβει υπ΄όψιν του και τα λάθη που έκανε».

«Σήμερα μας εγκαλούν ότι άλλα είπαμε προεκλογικά, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν ότι εκλογές έγιναν και το Σεπτέμβριο και μάλιστα με πολύ διαφορετικό σκεπτικό. Η Αριστερά δεν δραπέτευσε. Πήρε πάνω της όλο αυτό το κόστος και το κρατάει, γιατί θέλει να φανεί χρήσιμη στη χώρα και είμαι βέβαιος ότι θα  φανεί», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Για τα χρέη των κομμάτων, είπε ότι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ πρέπει «να εξηγήσουν πού ξοδεύτηκαν τα 400 εκατ. που οφείλουν στον ελληνικό λαό», ενώ για τα «θαλασσοδάνεια» υπενθύμισε ότι «έχω καταθέσει δύο πολύ τεκμηριωμένες μηνυτήριες αναφορές».

Για τη Siemens, ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι «ο συμβιβασμός έγινε κάτω από συνθήκες» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση θα ανοίξει.

Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει εικόνα για τα ζητήματα αυτά» και ότι «πάντα και στην κοινωνία δημιουργεί μια αφετηρία νέας προσπάθειας».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment