PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά


Ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά πρότεινε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη σημερινή θεματική ενότητα της ΚΕΔΕ με θέμα «Νησιωτικότητα: Μετατρέπουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες» στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Κουρουμπλής, με αφορμή την παρουσία της προέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών Γκούντρουν Μόσλερ – Τόρνεστρομ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ανέλυσε την πρόταση του. «να αναλάβει ο πρωθυπουργός πρωτοβουλία στη συνάντηση των εννέα ηγετών του Νότου που θα γίνει τέλος του χρόνου, αρχές του 2017. Να υπάρξει συντονισμός όλων των χωρών, ώστε στη Σύνοδο Κορυφής -στο πλαίσια της Μαλτέζικης προεδρίας- να έχουμε μια οργανωμένη και συγκροτημένη παρέμβαση για τη διεκδίκηση ενός τέτοιου προγράμματος».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό και την αλληλεγγύη που έδειξαν οι κάτοικοι των νησιών ωστόσο, επισήμανε πως «τα νησιά του Αιγαίου έδειξαν το απόθεμα ψυχής που έχουν, όμως ξέρετε καμία φορά έρχεται και η κόπωση και είναι ανθρώπινο. Και εδώ πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα αντισταθμίσουμε τις δυσκολίες».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης στάθηκε στους νέους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά υποστηρίζοντας πως «είναι ένα πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας».

«Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι στο σπίτι σου ή στο γραφείο και να ακούς τα προβλήματα των νησιών, από αυτά που άκουσα σήμερα από εσάς τους ίδιους τους δημάρχους», υποστήριξε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών Γκούντρουν Μόσλερ – Τόρνεστρομ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, από την πλευρά του, δήλωσε πως στα νησιά θα πρέπει να «δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό τοπίο από αυτό που σήμερα ζούμε» και να μετατραπούν οι δυσκολίες σε ανάπτυξη και ευκαιρίες.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment