PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε ο Π. Πολάκης


«Δεν είναι και προς θάνατο όσα είπε ο Π. Πολάκης» σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τους δικαστές.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως «η κριτική στους Θεσμούς μπορεί να γίνει», ενώ ερωτηθείς αν οι δηλώσεις ήταν λάθος ανέφερε ότι «θα μπορούσα να την είχα κάνει (σ.σ. τη δήλωση για τους δικαστές) με διαφορετικό τρόπο».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας διερωτήθη «τι δουλειά έχουν οι δικαστικές ενώσεις να ζητήσουν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας;».

Για τον εκλογικό νόμο

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο τονίζοντας πως «πάμε προς την κατεύθυνση της απλής αναλογικής» αφήνοντας όπως είπε ένα ανοιχτό ενδεχόμενο «εάν η κοινωνία δώσει δυνατότητα στο πρώτο κόμμα ή σε σχηματισμό κομμάτων να πιάσει ψηλό ποσοστό» να δωθεί ένα μπόνους εδρών.

Διευκρίνισε ότι το ποσοστό αυτό θα πρέπει να κινείται πάνω από το 40%, ενδεχόμενο στο οποίο θα δίνεται μπόνους 30 εδρών στο πρώτο κόμμα ή στον σχηματισμό των κομμάτων.

Παραδέχθηκε ότι κατ’ αυτό τον τρόπο περιορίζεται η απλή αναλογική κατά 10%, αφού οι υπόλοιπες 270 βουλευτικές θέσεις θα κατανέμονται με βάση αυτό το σύστημα. «Εγώ θα καταθέσω την άποψή μου ως οφείλω και από εκεί και πέρα εάν οι αποφάσεις είναι κάτι άλλο, θα πειθαρχήσουμε», υπογράμμισε σημειώνοντας ότι σοφά πράττει ο πρωθυπουργός και ανοίγει κύκλο επαφών για το θέμα με τα πολιτικά κόμματα.

Ο υπουργός των Εσωτερικών εκτίμησε ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να δίνει διέξοδο αλλά και να μεταφέρει ένα ποσοστό ευθύνης στην κοινωνία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment