PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα


Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που της επιτρέπει την ανάληψη πρωτοβουλιών στο επόμενο διάστημα για την επίλυση του προσφυγικού στην κατεύθυνση επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καμμένος τονίζει πως τα γεγονότα στην Τουρκία απασχολούν ιδιαίτερα την Ελλάδα, μιλά για τον ρόλο και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για τη χώρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, ενώ χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση ως απαρχή σύναψης ενός νέου συμβολαίου της πολιτικής με τους πολίτες.

Εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι η σταθερότητα και η γεωπολιτική δύναμη της χώρας φέρνουν επενδύσεις ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία, να μειωθεί η ανεργία και άρα να ελαφρύνει η πίεση προς τον ελληνικό λαό που έχει φθάσει στα όριά της.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέρει ότι η είσοδος στον μηχανισμό στήριξης και η εμπλοκή του ΔΝΤ χρήζουν διερεύνησης, ενώ σχολιάζοντας την παρέμβαση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για τα πρόστιμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αναφέρει ότι μέρος των αποφάσεων από το 2015 και μετά έγινε με πολιτικά και όχι αμιγώς οικονομικά κριτήρια. Αναφορικά με τα μισθολόγια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μειώσεις και υπογραμμίζει ότι υπάρχει προσωπική δέσμευση τόσο του ιδίου όσο και του πρωθυπουργού ότι ανεξαρτήτως των απαιτήσεων των πιστωτών, δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του προσωπικού.

Ο κ. Καμμένος αναφέρεται και στον σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του στο Twitter για την Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε κανένα λόγο να θίξει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για ένα θέμα που έχει να κάνει με λόγους υγείας.

Τέλος, αναφέρεται στην πορεία οργανωτικής συγκρότησης των ΑΝΕΛ ως τη σύγκληση του συνεδρίου του κόμματος, το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment