PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Ποτέ δεν θα εκβίαζα τον Αλ. Τσίπρα


Σε «ομάδα του Μαξίμου» η οποία «από καιρό απεργάζεται τη διακοπή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ, τη διάλυση της Κ.Ο. και τη δημιουργία μιας κεντροαριστερής συμμαχίας με κοινοβουλευτική πλειοψηφία» αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, καλώντας παράλληλα τον κ. Παπαχριστόπουλο να παραδώσει την έδρα του στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε μιλώντας στο «Open» ότι «είναι στο χέρι του κ. Κουίκ και του κ. Τσίπρα να αποδείξουν αν αυτή την έδρα θέλουν να την κλέψουν από τους ΑΝΕΛ».

Όπως σημείωσε, υπάρχουν δύο επιλογές: Είτε ο κ. Κουίκ θα παραιτηθεί από υπουργός και θα παραμείνει στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ, είτε θα παραδώσει την έδρα στην κ. Σκλαβενίτη (την επόμενη βουλευτή) και θα παραμείνει υπουργός.

«Και βεβαίως υπάρχει η δυνατότητα η επιλογή του κ. Τσίπρα είτε να παραμείνει ο κ. Κουίκ υπουργός χωρίς βουλευτική έδρα, είτε να παραμείνει υπουργός με προίκα, δηλαδή να κλέψουν την έδρα των ΑΝΕΛ» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις δηλώσεις των έξι βουλευτών ότι θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια, τις χαρακτήρισε πρωτόγνωρες και τις απέδωσε στην «ανησυχία και ανασφάλεια της κυβέρνησης και του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού».

Είπε ότι το σχέδιο της «ομάδας του Μαξίμου», στηριζόταν από τους Π. Σκουρλέτη, Ν. Φίλη, Ν. Κοτζιά «και όσους είχα συγκρουστεί κατά καιρούς» και από την «ομάδα των γερόντων» στην οποία ο κ. Καμμένος ενέταξε τους Α. Φλαμπουράρη και Θ. Καρτερό.

Τόνισε ότι «αν, καθαρά, έντιμα και δημοκρατικά μου ζητούσαν την λήξη της συνεργασίας, θα το έκανα» και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ άρχισε διότι δεν προέκυψε η δημιουργία κεντροαριστερής πλειοψηφίας. Και εκεί «αρχίζει η ανέντιμη προσπάθεια προσέγγισης στελεχών των ΑΝΕΛ».

Ο κ. Καμμένος χρέωσε δε την όλη εξέλιξη στον Αλ. Τσίπρα και υπογράμμισε ότι ο ίδιος «δεν εκβιάζει κανέναν και ποτέ δεν θα εκβίαζε τον Αλ. Τσίπρα».

Σε σχέση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, εξέφρασε την ευχή να πάνε όλα καλά, προσθέτοντας ταυτόχρονα «δεν θα μου άρεσε να δω τον πρωθυπουργό της χώρας μου να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του σφαγέα των Ποντίων και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, της ‘Ιβρου, της Τενέδου και της Πόλης. Εγώ δεν αποδέχθηκα πρόσκληση του Ακάρ γιατί ποτέ δεν θα κατέθετα στεφάνι στον Κεμάλ Ατατούρκ».

Χαρακτήρισε επίσης ντροπή το «να παίρνει θέση η Ελλάδα υπέρ του Μαδούρο, στάση η οποία συμπίπτει με τη στάση της Τουρκίας, κάποιων τριτοκοσμικών χωρών και μέρους της πολιτικής σκηνής της Ιταλίας», αφ ής στιγμής «η Ελλάδα είναι ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο, ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ και μέσω αυτού, άλλων χωρών, στην ευρύτερη περιοχή, και έχει περισσότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις με στενή συνεργασία και μεταφορά δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ που αποδυναμώνεται».

Έκανε επίσης εκ νέου λόγο για ποινικές ευθύνες του Ν. Κοτζιά, προσθέτοντας ότι «και ο πρωθυπουργός -που απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά- γνώριζε την εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών με τις εταιρείες του Σόρος για τις βίζες, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με υποθέσεις όπως της Λιβύης, αλλά και τις πολύ σοβαρές διαφωνίες σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών που χειριζόταν ο Ν. Κοτζιάς κατά παράβαση της συμφωνίας που είχα με τον πρωθυπουργό».

Είπε ότι στις ευρωεκλογές οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν ως Ανεξάρτητοι Έλληνες-ευρωσκεπτικιστές, τασσόμενοι κατά της πολιτικής της κ. Μέρκελ «στην οποία έχουν υποταχθεί οι Τσίπρας και Μητσοτάκης» και υπέρ «των ΗΠΑ, της Μεσογειακής Ένωσης» και «λέγοντας ακόμα πιο ισχυρά ‘όχι’ στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης του Ιδρύματος Σόρος και του Ιδρύματος Κλίντον».

Τέλος, ανέφερε ότι συνομιλεί με τον κ. Μπαλτάκο και άλλους, αλλά δεν συνομιλεί, ούτε πρόκειται με τους κκ. Καρατζαφέρη και Βελόπουλο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment