PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Καμία μείωση αποδοχών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο είμαι υπουργός


Δήλωσε από την Τρίπολη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της Δ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης.

«Όσο εγώ είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%» δήλωσε από την Τρίπολη ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της Δ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι ίδια η δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται σε μια οκτάωρη βάση, αλλά εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε συνεχή επιφυλακή».

Σχετικά με τα περί απολύσεων, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Με αφορμή την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατεύσιμοι, αλλά και οι γονείς τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν υψηλό ηθικό, όλοι αντιμετωπίζονται πλέον κατά τον ίδιο τρόπο, ισότιμα, το ρουσφέτι καταργήθηκε». Επίσης ανέφερε ότι «θα αντιμετωπιστούν με κοινωνικά κριτήρια εκείνες οι περιπτώσεις, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στις στρατιωτικές μονάδες, ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία, όπως είπε, εκπροσώπων τοπικών αρχών από την τελετή της ορκωμοσίας: «Θέλω να πω ότι λυπάμαι πάρα πολύ γιατί παρότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις και από την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία να διατηρήσουμε τις μονάδες σε περιοχές που δεν έχουν ανάγκη ασφάλειας, όπως είναι η Τρίπολη, οι τοπικές αρχές μάς αγνόησαν. Δεν είναι παρόντες ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε ο δήμαρχος και αυτό με λυπεί ιδιαιτέρως. Θέλω να ξέρετε ότι η προσπάθεια την οποία κάνουμε για να διατηρήσουμε μονάδες σε αυτές τις περιοχές είναι πάρα πολύ μεγάλη», είπε μεταξύ άλλων και τόνισε πως «αντιλαμβάνεστε ότι άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν την ανάγκη των νεοσυλλέκτων όσον αφορά και τα θέματα της οργάνωσης της άμυνας μας».

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τους νεοσύλλεκτους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου της Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, αναφέρθηκε στον ρόλο των Ενόπλων δυνάμεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις ως μέρος του ελληνικού λαού συμμετέχουν ενεργά και αποτελεσματικά στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του τόπου. Παρά τις σημαντικές περικοπές στον προϋπολογισμό τους, δεν έχει καμφθεί το ηθικό των στελεχών, ούτε έχει υποβαθμιστεί η μαχητική ισχύς του εθνικού-αμυντικού μας συστήματος. Αντίθετα, ακόμα και σήμερα η Ελλάδα, σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας, αποτελεί ένα πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα που εργάζεται συστηματικά για να εδραιώσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας».

Επίσης, ο Πάνος Καμμένος σε άλλο σημείο της ομιλίας υπογράμμισε ότι «η υπέρβαση των σημερινών συγκυριακών δυσκολιών, απαιτεί τη συνεισφορά του καθενός, όπως και κατά το παρελθόν γινόταν σε δύσκολες για την πατρίδα στιγμές, με νικηφόρο στο τέλος αποτέλεσμα» και προσέθεσε: «Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, όπου παρά τις δυσκολίες, θα αναδειχτούμε νικητές. Να είστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια και οι θυσίες του ελληνικού λαού θα στεφθούν με επιτυχία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment