PeristeriNews.gr
Πολιτική

Π. Καμμένος: Η Ελλάδα ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ


Την έναρξη της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2018» παρακολούθησε σήμερα από τη φρεγάτα «Ψαρά» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον Αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, και τον Αρχηγό Στόλου, αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο.

Το σενάριο της άσκησης που παρακολούθησε ο υπουργός περιελάμβανε ανακατάληψη πλοίου και γυμνάσιο αντιμετώπισης αεροπορικής προσβολής από μονάδα επιφανείας.

Μιλώντας στο προσωπικό, ο κ. Καμμένος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα αποκτά μια ιδιαίτερη γεωπολιτική δύναμη στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Είμαστε η χώρα σταθερότητας, η χώρα-κέντρο, με τις διμερείς συμφωνίες που έχουμε χτίσει με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και βόρεια με τις χώρες της Βαλκανικής. Αποτελούμε τον πλέον αξιόπιστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου. Όπως είπε, «αυτό σημαίνει ότι θα γίνει άμεσα η αναγνώριση της ΑΟΖ και η επέκταση του τομέα ευθύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα προς τα νότια.

Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία. Άρα αναλαμβάνουμε έναν τομέα ευθύνης που θα πρέπει να μας βάλει μπροστά, ως μια χώρα ενήμερη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής. Η δική σας εκπαίδευση, τους τελευταίους μήνες, σε θάλασσα και στεριά, θα οδηγήσει τις επόμενες εκπαιδεύσεις.

Εκ μέρους του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης, θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας πω ότι είμαστε περήφανοι για αυτό που κάνετε, για τον επαγγελματισμό σας. Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραλαμβάνω συγχαρητήρια από όλες τις χώρες με τις οποίες συνεκπαιδεύεστε. Αποτελείτε πρότυπα. Συνεχίστε με αυτόν τον ρυθμό, με αυτό το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό. Από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» ανέφερε, απευθυνόμενος προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πάνος Καμμένος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment