PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πώς να μην πληρώσεις το χαράτσι μέσω ΔΕΗ


Πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχει ενσωματωθεί το τέλος «Μόνιμης» εισφοράς το οποίο υποχρεούνται να το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχει ενσωματωθεί το τέλος «Μόνιμης» εισφοράς το οποίο υποχρεούνται να το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί με email ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πληρώσουμε την εισφορά, χωρίς όμως να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα.

Μάλιστα στο email εξηγούν πως δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθούμε καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή μας.

«Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ)».

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Πάτε σε ΑΤΜ τράπεζας που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ, με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.

2. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α, Β» του λογαριασμού.

3.Παίρνετε την απόδειξή σας κι έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα.

Προσοχή:

Πρέπει να εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ.

Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα.

ΠΗΓΗ: Το κουτί της Πανδώρας

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment