PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πώς εξελίσσονται οι εργασίες απορρύπανσης


Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου, 11 ημέρες μετά από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας, η κατάσταση έχει ως εξής:

Θαλάσσιες περιοχές χωρίς ίχνη ρύπανσης

  • Σαλαμίνα: Νοτιοανατολική και Ανατολική ακτογραμμή Σαλαμίνας, Παραλίες Φλώρα και Βότσαλα.
  • Πέραμα.
  • Ακτή Τζελέπη.
  • Πειραϊκή: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Αχινός.
  • Παλαιό Φάληρο: Θεατράκι.
  • Μικρό και Μεγάλο Καβούρι.
  • Βουλιαγμένη.
  • Λαγονήσι.

Θαλάσσιες περιοχές με διάσπαρτα ίχνη ρύπανσης ή ιριδισμούς

  • Σαλαμίνα: Θεατράκι, όρμος Σεληνίων.
  • Ελληνικό: Ελεύθερη Παραλία.
  • Μαρίνα Γλυφάδας 1,2,3,4.

Θαλάσσιες περιοχές με ρύπανση

  • Σαλαμίνα: Κυνόσουρα, Λιμνιώνας.
  • Αγ. Κοσμάς: Όμιλος Αιγυπτιωτών, ΕΛΚΕΘΕ.
  • Ελληνικό: Ιππόκαμπος.
  • Γλυφάδα: Αστέρια (ARC- BALUX).

Αναλυτικά, κατά το υπουργείο Ναυτιλίας, η κατάσταση έχει ως εξής:

  1. Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση και στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας, συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις ανατολικές ακτές της νήσου Σαλαμίνας και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
  2. Στη θαλάσσια περιοχή Ζέας δεν παρουσιάστηκε επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας στον «Όρμο Αφροδίτης». Στην περιοχή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες απορρύπανσης. Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής πραγματοποιούνται εργασίες απορρύπανσης από ξηράς, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.
  3. Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου η κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη. Παραμένουν τα πλωτά φράγματα που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή και επιχειρεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας, ενώ ποντίστηκε νέο πλωτό φράγμα στην παραλία «ΕΔΕΜ».
  4. Στη θαλάσσια περιοχή Ελληνικού η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Μπροστά από το ΕΛΚΕΘΕ επιχειρεί συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας, ενώ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) επιχειρεί συνεργείο καθαρισμού 25 ατόμων.
  5. Στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας (1η – 2η- 3η – 4η μαρίνα) η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν συνεργείο, συνολικά 43 ατόμων της αναδόχου εταιρείας, 30 δόκιμοι Λιμενοφύλακες, 11 εθελοντές, καθώς και αντιρρυπαντικά μέσα.
  6. Στην εγκατάσταση «ARC-BALUX» η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη. Επιχειρούν 57 άτομα ιδιωτικής εταιρείας και πέντε στελέχη του Π.Ν.
  7. Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης η κατάσταση παρουσιάζεται ικανοποιητική. Στο Μεγάλο και Μικρό Καβούρι συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργεία του οικείου Δήμου, ενώ μπροστά από την ξενοδοχειακή εγκατάσταση «DIVANI» τοποθετήθηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα. Στην περιοχή της Βουλιαγμένης δεν παρατηρήθηκε ρύπανση.
  8. Στη θαλάσσια περιοχή Λαγονησίου δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση.
  9. Αεροσκάφος του Λ.Σ., απογειώθηκε πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ Σαρωνίδας – Λαγονησίου – Βουλιαγμένης – Γλυφάδας – Ελληνικού – Πειραιά – ν. Σαλαμίνας και ν. Αίγινας, ενώ όλα τα αντιρρυπαντικά και τα περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συνεχίζουν να πραγματοποιούν εργασίες απορρύπανσης.
  10. Σημειώνεται ότι τα μέσα που επιχειρούν είναι έξι αντιρρυπαντικά σκάφη του Λ.Σ, δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., επτά ιδιωτικά αντιρρυπαντικά, συμπεριλαμβανομένου και του σκάφους «ΑΚΤΕΑ» της EMSA και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας τα οποία εκτελούν εργασίες ανάπτυξης, ευθέτησης πλωτών φραγμάτων και περισυλλογής, ενώ εργάζονται εξειδικευμένα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας.
  11. Στον πλωτό γερανό, στο σημείο του ναυαγίου, συνεχίζονται η απάντληση τμήματος του φορτίου και οι προετοιμασίες για την πρόσδεση του νέου Δεξαμενοπλοίου.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment